Veel bezoekers tijdens een eerdere editie van de openluchtmis.
Veel bezoekers tijdens een eerdere editie van de openluchtmis.

'Mooi te zien dat Maria zoveel voor de Udenaren betekent'

Kunst en cultuur 1.390 keer gelezen

UDEN | Jaarlijks op 15 augustus is de katholieke Hoogfeestdag 'Maria ten Hemelopneming'. Op veel plaatsen in Brabant gaat dat steeds geruislozer voorbij, behalve in Uden. Elk jaar wordt deze viering traditiegetrouw buiten opgedragen bij het Mariakapelletje op het Piusplein.

"Voor het eerst heb ik de eer om dit karwei op me te nemen, vorig jaar viel het nog in de regen en moesten we het binnen vieren", schetst Niels Swinkels de beginsituatie. Hij neemt het stokje over van Jacques Tichelaar, op wiens ervaring hij mag rekenen. "In de openlucht onder de groene kastanjebomen lijkt alles mooier. Onze gebeden lijken nóg directer naar boven te gaan."
Op dit moment is het vooral zaak om de vrijwilligers te coördineren, de PR, én het regelen van de stoelen. "Dat is de grootste klus." De hele middag zal Niels te vinden zijn op het Piusplein om alles te installeren en klaar te zetten. "Met onze ondersteuners moet dat weer lukken, maar het blijft een flinke uitdaging!", knipoogt hij. Dit jaar heeft hij er dan ook voor gekozen om zelf niet de muziek na afloop te verzorgen, maar zal Dameskoor de Ujese Vrollies geheel belangeloos optreden op het feestje na afloop. "De nazit is altijd gezellig, maar daarna moet er wel opgeruimd worden. Het is mooi dat Maria zoveel voor de Udenaren betekent!" Voor het eerst zal Pastoor Van de Laar in deze Heilige openluchtmis voorgaan. De eucharistieviering zal traditioneel muzikaal ondersteund worden door Intervalkoor Pius X, en de aanvang is om 19.00 uur. Mocht het slecht weer zijn, dan zijn de inspanningen voor niets, en wordt het Hoogfeest in de Sint Petruskerk gevierd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant