El-Cid.
El-Cid.

Peelsessie in Boekel met bands El-Cid en The Fast Lane

Kunst en cultuur 1.082 keer gelezen

BOEKEL | Op 4 augustus barst de Peelsessie weer uit haar voegen met twee topbands. De eerste band is een legende voor mensen uit de grote regio, namelijk de nog steeds opererende formatie El-Cid met geweldige muziek uit de jaren '60 en '70. De andere band komt uit de regio Nijmegen en heeft al vele mensen versteld doen staan met hun optredens. Ze maken pop, rock en blues uit de jaren '60, '70 en '80. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een avond aanstekelijke feestmuziek met een volle dansvloer. De entree is zoals altijd gratis. 

Wanneer de naam El-Cid valt, veren duizenden 45- tot 65-jarige liefhebbers op. Rond de coverband van Erpse en Keldonkse jongeren hangt nog altijd een zweem van extase. De bekendste regionale band uit de vorige eeuw ging in de zestiger jaren helaas na drie jaar aan het eigen succes ten onder. Het begon allemaal in Keldonk waar elke zaterdag en zondag geoefend werd. Half Erp en Keldonk liep uit om de repetities te volgen, die sfeer, de vette muziek, en dat zo dicht bij huis; een ongekende luxe voor die tijd. In 1967 kwam de grote doorbraak en al gauw was er geen zaal meer veilig in de regio. Het repertoire van El-Cid bestond uit vooral rauwe rock en pop van de Stones, Rob Hoeke, Steppenwolf; eigenlijk alle stevige pop uit de sixties. Komende zaterdag staan ze live op de Peelsessie in Boekel waar het dak er weer af zal gaan met deze geweldige band.

The Fast Lane 
De vijfkoppige bandformatie is afkomstig uit de regio Nijmegen en heeft al vele mensen versteld doen staan met hun optredens. Ze maken pop, rock en blues uit de jaren '60, '70 en '80. The Fast Lane bestaat uit: Fred Ueffing, leadzang, mondharmonica en percussie, Jan Rensink, bas en zang, Karel Mombarg, drums en zang, Hans Luinge, leadgitaar en zang en Jan Gerrits, gitaar, zang en mondharmonica. 

Belangstellenden zijn vanaf 20.30 uur welkom in de grote zaal van Camping Boekelsven aan de Peelstraat 28 in Boekel. Een consumptiemunt kost 1,80 euro. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant