Antwan Verbruggen op zijn Moto Morini 125cc uit 1960.
Antwan Verbruggen op zijn Moto Morini 125cc uit 1960.

Historische racemotoren te bewonderen in Zeeland

Sport 1.158 keer gelezen

ZEELAND | Dankzij de samenwerking met CC de Molenrijders komen zondag 12 augustus de rijders van de HMV (Historische Motorsport Vereniging) met hun historische en klassieke racemotoren in Zeeland een impressie geven van wegraces van weleer. Vanaf 9.00 uur tot omstreeks 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van regelmatigheidsritten voor historische race- en sportmotoren, met alles wat erbij hoort.

Veel rijders hebben zich in deze vakantieperiode weer aangemeld, zodat alle klassen aan de start verschijnen vanaf de 50 cc tot en met 500 cc, de zijspannen en de nostalgische klasse Pré 50 en 125 cc veteranen. Onder de deelnemers zullen ook lokale helden aanwezig zijn, waaronder Tonny van Duren (Zeeland/Mill), Walter en Emiel Hendriks (Langeboom), deze heren zullen hun rondjes rijden in de 50 cc klasse. Ook hebben we Erik Bolt (Mill), Jan Hermans (Volkel) en Antwan Verbruggen (Zeeland) die zullen te zien zijn in de 125 cc klasse.

Zoals bij alle HMV-evenementen gebruikelijk is, is het rennerskwartier vrij toegankelijk en kunnen bezoekers de prachtige motoren zoals Minarelli, Kreidler, DKW, Aermacchi, Moto Morini, Ducati, Norton, Triumph, BSA, BMW en vele anderen van dichtbij bekijken. Ook vragen stellen aan de rijders over bijvoorbeeld de geschiedenis van hun motor. Alle klassen verschijnen drie keer aan de start. De eerste keer om 9.30 uur voor de ochtendtraining/verkenning, om 13.00 uur de eerste manche van de demoritten. Na een korte onderbreking komen alle klassen weer aan de start voor de tweede manche.Entree 5 euro, tot 12 jaar gratis (onder begeleiding).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant