Ook voor kinderen is er van alles te doen op de oogstdag.
Ook voor kinderen is er van alles te doen op de oogstdag. Foto: Temmie van Uden

Oude tijden herleven op Auwerwetse Boekelse Oogstdag

Kunst en cultuur 1.249 keer gelezen

BOEKEL | Op zondag 12 augustus is het weer zover: voor de elfde keer wordt dan de Auwerwetse Boekelse Oogstdag gehouden. Deze traditionele en gratis toegankelijke oogstdag vindt plaats aan de Mutshoek in Boekel.

Oude tijden herleven bij de vele demonstraties en activiteiten die er van 10.00 tot 17.00 uur plaats vinden. Het jaarlijkse evenement trekt vele duizenden bezoekers uit de gehele regio.Op deze dag zullen er verschillende demo's te zien zijn waaronder: het op diverse manieren oogsten van: graan, mangels, aardappelen en mais. Ook kan men genieten van het: ombinden, dorsen, ploegen met paard, maaien met tractor, stro persen, maaien met een zelfbinder en nog veel meer. Er is een grote oude stoommachine die een klompenmakerij aandrijft. Het gedorste graan zal gemalen worden en vervolgens zal de plaatselijke bakker daar brood van bakken, in een met hout gestookte oven. Dit hele proces is op de oogstdag te volgen.

Naast deze activiteiten zullen er rondom het oogstterrein diverse (ongeveer 150) oude tractoren, stationaire motoren en oude ambachten zoals touwvlechten, koperslagers, turfsteken, smederij, keramiek, paling roken, wasvrouwtje te bezichtigen zijn. Deze ambachten nemen u mee " terug in de tijd" en roepen bij velen herinneringen en vooral bij de jeugd vragen op. Op een apart terrein zullen oude tractoren met diverse grondbewerkingsmachines hun kunsten vertonen.Voor de kinderen is er volop vertier: broodbakken, een graanbak, dierenweide, schminken, ponyrijden, springkussen en een kleine zweefmolen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant