De Wëreldbänd.
De Wëreldbänd.

Theatertip Markant: Wëreldbänd op 18 november

Kunst en cultuur 329 keer gelezen

UDEN | Na de sterrenregen in de nationale pers oogstte de Wëreldbänd eveneens ongekend succes in het buitenland. In de zomer van 2017 wonnen ze met hun show Släpstick de Spirit of the Fringe award op het Edinburgh Fringe Festival, een gerenommeerd theaterfestival. Dit was het startpunt van hun internationale doorbraak. Gelukkig komen de vijf muzikale cowboys, voor hun tour door Europa, op zondag 18 november naar Markant Uden.

In Släpstick komt in een kleine twee uur in sneltreinvaart een keur aan scènes, grappen en muzikale virtuositeit langs. De show is een eerbetoon aan muzikale komieken als Spike Jones, Mini & Maxi en Charlie Chaplin. Rogier Bosman, een van de oprichters van de Wëreldbänd vertelt: "De setting van Släpstick is gebaseerd op het kermis- en circusachtige gevoel uit de jaren twintig. Dat je je ogen uitkijkt, achter elke hoek zit weer iemand die iets geks, raars of grappigs doet. Dit zijn de grappen en stijl waar we alle vijf van houden."

Avontuur
Bosman: "Edinburgh was één groot avontuur. Na een paar dagen had het publiek ons ontdekt en, niet onbelangrijk, de buitenlandse bezoekers. We hebben zelfs aanvragen uit Korea en China ontvangen. Logistiek gezien is dat lastig, maar het is wel heel mooi om te zien dat de slapstick humor ook in Aziatische landen overeind blijft. Als iemand een plank tegen zijn hoofd krijgt moet je sowieso lachen. Net zoals om een te grote broek of een goed getimede vechtscène. Het is universele humor. Er zit geen enkele boodschap in Släpstick. Wij hopen alleen dat het publiek keihard moet lachen."
Släpstick wordt ontzettend goed ontvangen door de nationale en internationale pers. De Nederlandse pers is vol lof over het amusementsniveau. Zo schrijft Trouw over een magistrale ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. De Theaterkrant spreekt over een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod.
Wat overheerst, is de opwinding over een opnieuw uitgevonden genre: de (muzikale) slapstick.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant