UDI'19/CSU hard onderuit in Veen
UDI'19/CSU hard onderuit in Veen Foto's Teus Prinse/Achilles Veen

UDI'19/CSU hard onderuit tegen Achilles Veen

Voetbal 789 keer gelezen

UDI'19/CSU heeft in het oefenduel tegen zaterdag hoofdklasser Achilles Veen met niet te miskennen cijfers een gevoelige nederlaag geleden. Met maar liefst zes afwezige spelers binnen de UDI'19/CSU selectie had Achilles Veen op het mooie sportpark "De Hanen Weide" geen kind aan de ploeg van Stefan Hoogsteder.

Door: Fons Boekelder

Achilles Veen opende binnen het kwartier de score. Na een verdedigingsfout in de UDI'19/CSU defensie profiteerde spits Sen Aerts en scoorde beheerst het eerste doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Bij de "Tricolores" ontbrak het voorin aan stootkracht en ontstond er een sporadische kans om tot scoren te komen. In het vervolg van de wedstrijd ging het bij de Udenaren op slag van rust goed mis. Eerst kreeg de ploeg van trainer Giovanni Franken wegens een overtreding binnen de zestien meter een strafschop toebedeeld. Ilias Zaimi overgekomen van tweede divisionist AFC wist met dit geboden buitenkansje wel raad en bracht de 2-0 op het scorebord. Lang zou die 2-0 niet standhouden en amper een minuut later scoorde Thomas De Man voorheen Jong Helmond Sport de 3-0  wat tevens de ruststand was.

Er was nauwelijks afgetrapt voor de tweede helft of Thomas De Man sloeg voor de tweede keer toe in deze wedstrijd. Een aanval over links werd door hem afgerond: 4-0. Een dapper strijdend UDI'19/CSU bracht vijf minuten later door Tim Hoefs die Sam Wassenberg verving de stand terug naar 4-1. Tien minuten later was het aan de andere kant weer raak. Keeper Aria Hashemi moest voor de vijfde keer capituleren op een inzet van de van Nivo Sparta overgenomen middenvelder Roel de Kruijk: 5-1. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal was het Hidde van Dongen die de eindstand bepaalde op 5-2. Geen moment heeft UDI'19/CSU haar naam en faam als hoofdklasser waar kunnen maken tegen het sterke en goed voetballende Achilles Veen.

Donderdagavond speelt UDI'19 om 20.00 uur  de derde oefenwedstrijd tegen hoofdklasser AWC uit Wijchen.