JVC Cuijk hoopt zaterdag te stunten tegen tweede divisieclub Koninklijke HFC. (foto: Gerno de Haas)
JVC Cuijk hoopt zaterdag te stunten tegen tweede divisieclub Koninklijke HFC. (foto: Gerno de Haas)

Kan JVC Cuijk thuis stunten tegen Koninklijke HFC?

Voetbal 857 keer gelezen

CUIJK | Na de oefenpotjes tegen streekgenoten, beloftenteams en twee profclubs, wacht op zaterdag 18 augustus de eerste echte serieuze testcase voor de Cuijkenaren. Tweede divisionist Koninklijke HFC komt op bezoek in Cuijk voor een wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker.

De resultaten in de voorbereiding waren bemoedigend. Van NEC Nijmegen werd verloren, maar het spel in het eerste half uur was uitstekend. De ploeg van de nieuwe coach Ferdi Akankan kreeg tegen de titelkandidaat uit de Keuken Kampioen Divisie zelfs twee grote kansen op de openingsgoal, maar die bleef uit. Met het vertrek van Jordie van der Laan, die deze week een profcontract tekende bij SC Telstar, heeft JVC dan ook 25 doelpunten ingeleverd. Een gat dat zich niet zo gemakkelijk laat vullen. Van der Laan is niet de enige dragende speler die sportpark De Groenendijkse Kampen heeft verlaten. Ook Jorrit Ritzen en Simon van Zeelst zochten hun heil anders. Voor hen in de plaats kwamen vooral regionale talenten, al is de clubleiding nog in gesprek met potentiële versterkingen. Stan Broenland (gebroken arm) mist in ieder geval de ontmoeting tegen Koninklijke HFC, dat als favoriet zal aantreden in Cuijk. De Haarlemmers eindigden afgelopen seizoen op plek 10 in de Tweede Divisie en de withemden gaan deze jaargang voor een evenaring van die prestatie.
Het KNVB-bekertoernooi heeft JVC Cuijk in het verleden verschillende mooie ontmoetingen tegen profclubs opgeleverd. Vorig jaar werd JVC uitgeschakeld door SDC Putten, dat prompt in de ronde erop landskampioen PSV thuis lootte. De Cuijkenaren weten dus wat er mogelijk op het spel staat zaterdagavond. De aftrap aan de Sportlaan in Cuijk is 18.00 uur. (MS)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant