Blauw Geel'38 speelt woensdag thuis tegen Urk
Blauw Geel'38 speelt woensdag thuis tegen Urk Foto Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo maakt zich op voor Urker invasie

Voetbal 370 keer gelezen

VEGHEL – Het was een zenuwslopend duel dat Urk en het bezoekende SDO ten berde brachten. De wedstrijd had alles in zich wat bekervoetbal soms zo leuk maakt. Uiteindelijk moesten strafschoppen de komende tegenstander van Blauw Geel'38 aanwijzen die door Urk het beste werden genomen. Aanstaande woensdag meren de Urker Botters en scholschuiten wellicht aan in de Veghelse passantenhaven.

Door: Peter Kuijpers

Als we aan het streng gereformeerde Urk of katholieke Volendam denken doemen onmiddellijk de foto's op van je ouders, getooid in traditionele klederdracht met pijp en vissersmand, ooit hebben laten maken. Het voormalige eiland Urk telt ruim 20.000 inwoners en is een hechte gemeenschap.  De in de zaterdag Hoofdklasse uitkomende club eindigde afgelopen seizoen op een zesde plek vijftien punten achter kampioen VV Eemdijk. De ploeg wordt getraind door  Richard Karrenbelt die aan zijn tweede seizoen begint aan de voormalige Zuiderzee. Afgelopen zaterdag verschafte zijn team zich een ticket voor de volgende ronde van de KNVB beker door SDO uit Bussum vanaf de penaltystip te verslaan. Wat opviel was een citaat in het verslag op de eigen Urker website: "twee selecties met niet betaalde spelers." Het kan de  'Flat Earth Society' beweert tenslotte al decennia lang dat de aarde plat is in plaats van rond. Hoe dan ook aanstaande woensdag krijgt Blauw Geel'38 een gedegen team voor de kiezen dat een uitstekende voorbereiding kende. Het won onlangs nog de sterk bezette Zuiderzeecup door de amateurs van Ajax met 3-2 te verslaan.



Desley Schilders nog groot vraagteken (Foto Peter Kuijpers)

Kuitblessure
Blauw Geel'38 kan terugzien op een redelijke oefenperiode. Alle wedstrijden brachten winst al was de generale afgelopen zaterdag tegen HVCH matig. Er werd wel gewonnen, maar daar is ook alles mee gezegd. Trainer Niels van Casteren mist woensdag eigenlijk alleen nog Desley Schilders. De Veghelse verdediger startte zijn blessureperiode met een ontstoken teen, maar daar is een vervelende kuitblessure bijgekomen. Vermoedelijk zal Edwin Huibers doorschuiven naar centraal wat hij in het afgelopen oefenduel tegen HVCH naar behoren deed. Tom Beissel zou ook kunnen, maar de speler heeft zich in Veghel nog amper kunnen tonen door blessures. Voorin heeft Van Casteren de keuze uit de aanvallers Joey Hellstern, Danny Verbakel, Rick Polman, Yevghenny Marceli en Koen van der Zanden. Hellstern en Verbakel (mits fit) zullen naar verwacht wel in de basisopstelling  beginnen woensdag.

Derde doelman
Vanaf het transferfront valt er niets meer te verwachten bij Blauw Geel. De club is alleen nog opzoek naar een derde doelman. Twee weken geleden leek dat opgelost met de komst van Phil van den Broek van RKC ,maar die overschrijving kwam niet rond en de speler is inmiddels naar verluidt richting Italië vertrokken. Woensdag om 20.00 fluit scheidsrechter Raven uit Bovenkarspel voor aanvang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant