Ilona, Roland, René en Bart
Ilona, Roland, René en Bart Foto: Ad van de Graaf

Koks Podopraktijk opent in Uden

Zakelijk 2.470 keer gelezen

UDEN | Uden is een podologiepraktijk rijker. Aan de Rondweg 15 opende Register Podoloog Roland Koks deze maand zijn deuren.

In 1994 begonnen Roland en zijn vrouw Koks Podopraktijk Gemert. Dit jaar opende Roland maar liefst drie nieuwe praktijken, waar Uden er een van is. "Bij ons ben je aan het goede adres voor podologische inlay's, het vervaardigen van semi-orthopedische schoenen en zo nodig aanpassingen aan confectieschoenen", legt de eigenaar uit. "In Gemert repareren we schoenen en lederwaren."

Efficiënt
Het is Rolands doel om zo efficiënt en milieubewust mogelijk te werken. "We willen de cliënt zo snel mogelijk helpen. We kunnen een steunzool na het aanmeten gegarandeerd binnen vijf dagen aanleveren. Bij spoed kunnen we zelfs binnen 24 uur leveren. Dat kan omdat we zelf de techniek, kennis en productie in eigen huis hebben. Omdat we meerdere praktijken hebben, hebben we als voordeel dat iedereen altijd en ook snel terecht kan. Kun je niet in Uden terecht, dan maken we wel plaats voor je in Sint-Oedenrode of Gemert." Hij benadrukt dat kwaliteit op nummer één staat. "Onze cliënten zo goed mogelijk helpen en hun klachten verhelpen is uiteraard prioriteit nummer één."

3D-printen
De praktijk gaat mee met de tijd en is inmiddels een van de voorlopers wat betreft het 3D-printen van steunzolen. "We zijn altijd bezig met innovatie. Door de jaren heen zijn we ons steeds meer gaan specialiseren in het vervaardigen en frezen van steunzolen. Vanaf januari 2016 frezen we niet alleen meer, maar printen we ook in 3D." Samen met zoon Bart ontwikkelt hij nieuwe manieren van werken, waaronder ook het 3D-printen valt. Als Software Engineer verzorgt Bart alle ICT gerelateerde zaken binnen het bedrijf. "Ik maak, ontwikkel en beheer onze zelfgemaakte programma's, tekensoftware en website", vertelt hij. "Met die zelfgemaakte software is het mogelijk om steunzolen te printen." Dit is momenteel de meest moderne vorm omtrent het maken van steunzolen. "In Nederland én België zijn er verschillende bedrijven waar we productie voor draaien en waar we werken met onze eigen ontwikkelde software."

Familiebedrijf
De liefde voor schoenen zit in de familie. Roland: "Mijn vader begon in 1951 een schoenenzaak. Mijn vrouw, ik en mijn zus hebben dit doorgezet. Sinds 2012 hebben wij afstand genomen van de schoenenwinkel en heeft mijn zus het op zich genomen dit online door te zetten, via de website www.lointswebshop.com. Het is mooi dat het allemaal in de familie blijft. En met Bart heb ik natuurlijk weer een mooie opvolger." De praktijk is binnen een paar jaar hard gegroeid. Naast de vier vestigingen hoopt hij de komende jaren nog meer praktijken te kunnen openen. "We zijn een innovatieve praktijk, met een bewezen goed product en ervaren mensen in dienst. Ilona en René werken in onze Udense praktijk. Dat zijn bekende gezichten voor mensen uit Uden."

Verzekering
Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor podologie krijg je een vergoeding en hoef je een behandeling bij de Register Podoloog dus niet uit eigen portemonnee te betalen. Verschillende verzekeringen vergoeden verschillende bedragen. Op de website www.podopraktijkuden.nl is een checker te vinden waarop je kunt bekijken welke zorgverzekeraars podologie vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Actie
Speciaal voor alle Udenaren heeft podopraktijk Uden een actie. Vanaf vandaag tot en met 31 december krijgt iedereen bij de Udense podopraktijk aan de Rondweg een gratis intake en gratis digitale voetmeting. De intake gebeurt middels videoanalyse, drukmatmeting en de 3Dscanner. Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op de website www.podopraktijkuden.nl of bel naar 0492 36 65 83.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant