Afbeelding

Nog een paar nachtjes slapen en BoeCultXL barst los

Kunst en cultuur 851 keer gelezen

BOEKEL | Het aftellen is begonnen, nog een paar nachtjes slapen en het is weer tijd voor ons feest van het jaar. Wat 15 jaar geleden begon tijdens de opening van ons vernieuwde St. Agathaplein is ondertussen uitgegroeid tot Boekels grootste feest van het jaar, BoeCult XL. Het muziek- en cultuur programma voor zowel zaterdag als zondag is ondertussen bekend. Heb jij je favoriete artiesten al gemarkeerd?

Hieronder alle informatie voor jou op een rij, zodat je zeker niets hoeft te missen van alle feestvreugde. De start zaterdag is groots met de allereerste editie van het Boekels Bierkruien. Een heerlijke stukje Boekelse competitie en natuurlijk, zoals de naam al zegt allemaal om de winst van zoveel mogelijk gratis pilsjes. Dus heb je je nog niet ingeschreven? Snel, het kan nog net! Lees alle details op www.boecult.nl/boekelsbierkruien en schrijf je direct in.

Natuurlijk is er ook gedacht aan iedereen die de strijd dit jaar toch nog even niet aan durft. Je bent namelijk ook van harte welkom om je favoriete strijders te komen aanmoedigen, om heerlijk mee te zingen en te swingen op de beste nummers van onze lokale bands. Zij zullen namelijk de hele avond zorgen voor een uitgebreid programma vol hits:

Boekels Bierkruien 18:30 uur
Aplous 20:30 - 21:15
Off Limits 21:15 - 22:00
One Dollar Quartet 22:00 - 22:45
Repop 22:45 - 23:30
Simone and Friends 23:30 - 00:15
The Skills 00:15 - 01:00

Ook op zondag staat er weer een uitgebreid programma voor je klaar. Zo kun je lekker rondstruinen op onze kunstmarkt, waar veel mooie werken te bewonderen zijn. Wandel vervolgens zeker even door richting het park. Want hier wachten de meest bijzondere, grappige en prachtige acts op je. Met weer een uitgebreid programma vol straatartiesten mag je het dit jaar zeker niets missen. Check snel onze programma folder met alle tijden en optredens, zodat je er zeker van bent dat niets aan je voorbij gaat.

Ook staat er een uitgebreid muziekprogramma klaar voor jong en oud op het hoofdpodium:

Openluchtmis 11:00 - 12:00
't Boekels Kwartierke 12:15 - 13:15
Dikdakkers 13:45 - 14:30
Anita Meyer 15:00 - 15:30
BZB 16:15 - 17:45
Broadway Brass 17:45 - 18:15
Soul of Gospel 18:15 - 18:45
Broadway Brass 18:45 - 19:15
PROOST! 19:30 - 21:30

Dus komt dat zien, komt dat zien tijdens BoeCult XL. Toegang is het hele weekend gratis. Ben je er al bij tijdens de openluchtmis? Denk er dan aan zelf een prettige stoel of bankje mee te nemen. Je kunt BoeCult nog steeds gemakkelijk sponsoren door het inleveren van je lege flessen bij de SuperCOOP in Boekel. Dus wil jij er aan bijdragen BoeCult ook de komende jaren gratis toegankelijk te houden, laat t/m september je emballage geld uitkeren aan BoeCult. Dan weten we zeker dat je dit feestje nog jaren kunt komen bezoeken.

Prachtig, verrassend en betoverend straattheater

BoeCult is al lang niet meer compleet met alleen muziek. Natuurlijk ook dit jaar weer een park vol de meest bijzondere, grappige en prachtige straattheateracts. Hieronder een greep uit de vele acts.

Kleurfeest
Een kunstwerk bestaande uit lijnen, kleuren en kinderen in een muzikale lijst. Kortom, een muzikaal tekenavontuur! Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan één groot kunstwerk.

Goochelshow Sander Smits 
Sander Smits begon op zeer jonge leeftijd met goochelen en beoefent het vak nog steeds dagelijks. Van kleine show tot grote zalen, Sander Smits blijft zijn publiek verbazen. Door een hoge entertainment waarde te combineren met vingervlugheid en veel interactie, beleeft iedereen hilarische momenten!

Hakim
Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, bij het grote en kleine publiek bekend door zijn rol in Sesamstraat. Voor zijn succesvolle theater- en cabaretvoorstellingen haalt hij inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaald die raak en vaak vol humor naar de wereld van kinderen.

Grote Hula Show
Ringenbezweerster Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in de Grote Hula Show. In dit fantastische hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue.

Jannes de Groenteman
Jannes de Groenteman is altijd een vertrouwde verschijning op de markt. Getooid met alpinopet en zijn onafscheidelijke dikke bolknak geeft hij een vrolijk tintje aan iedere markt.

Urban e-Motion
De crew van Urban e-Motion bestaat uit een prachtige combinatie van verschillende Urban Sport disciplines zoals streetdancers, breakdancers, freerunners, trickers, freestyle voetballers en freestyle basketballers.

Dansworkshop Juvat Westendorp
Juvat Westendorp, bekend van onder andere GTST, So You Think You Can Dance en Gooische Vrouwen heeft een grote liefde voor dansen. Tijdens BoeCult XL zal hij om een gave dansworkshop geven!

Motormuis 
Leipe Leo MotorMuis is de oprichter van MotorMuis MotorClub en zoekt nog nieuwe leden. Het ene moment scheurt hij voorbij maar het andere moment speelt hij op zijn dambord het kat en muisspel met een toeschouwer.

Jozius van Driel
Wij stellen u graag voor aan de ietwat gedateerde salesmanager bij Vacuclean International B.V. Na het zien van deze hilarische straattheater act, wordt zelfs voor mannen stofzuigen gemakkelijker.

Skydreams
Een prachtige steltenact geïnspireerd op Leonardo da Vinci. Een indrukwekkend schouwspel ondersteund door muziek en speciale geluidseffecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant