Danny Verbakel na het maken van de1-0 na 3 minuten
Danny Verbakel na het maken van de1-0 na 3 minuten Foto's Peter Kuijpers
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo start competitie met winst

Voetbal 714 keer gelezen

VEGHEL – Middels een 3-0 zege op het bezoekende HSC'21 zijn de Veghelaren de competitie goed begonnen. Dat was nodig ook na de magere vertoningen van de laatste weken. Keeper Jeffrey Brammer van HSC'21 zal geen fijne thuisreis gehad hebben gezien hij schuld had een twee van de drie treffers. Danny Verbakel scoorde voor rust, in de tweede helft waren Mustafa Guler en Rick Polman verantwoordelijk voor de 3-0 eindzege.

Trainer Niels van Casteren had twee opvallende veranderingen in zijn basis elf. Erik van Loon en Mark Dobbelsteen begonnen op de bank waar Koen van der Zanden een basisplek kreeg in de spits en Mark van Loon nu weer eens de voorkeur kreeg voor naamgenoot Erik van Loon. Keeper Brahim Zaari kreeg wegens de absentie van Dobbelsteen de aanvoerdersband om zijn arm.

Sander Egmond zet voor een doelpunt zou het niet worden

Krachtsverhouding
Blauw Geel'38 kwam verrassend al na drie minuten op voorsprong . Hidde van Dijk stuurde Danny Verbakel weg die schuin vrij voor Brammer verscheen. Laatste twijfelde wat hij moest doen. Toestormen of blijven? Verbakel bedacht zich geen moment en passeerde de HSC'21 doelman laag in de verre hoek. Blauw Geel'38 bleef sterker en schiep zich goede mogelijkheden. Sander Egmond en Joey Hellstern kwamen echter niet tot scoren terwijl er behoorlijk wat gaten in de Overijsselse defensie viel. Dat zag ook trainer Daniel Nijhof die al na een half uur Joost Screever naar de kant haalde voor Burak Babuloglu. De krachtsverhouding stabiliseerde wat en Blauw Geel'38 zakte onnodig terug. HSC'21 wist er geen raad mee en kon zich weinig verheffende dingen verschaffen. Blauw Geel'38 maakte het zichzelf moeilijk door te veel met de bal te gaan lopen.

Over de lijn of niet? De grensrechter vond van wel (Foto's Peter Kuijpers)

Zinloos
Van Casteren liet zijn team staan na rust waar Blauw Geel'38 opnieuw voor de aanval koos. Na tien minuten moest Martijn van Loon het veld verlaten hij had zich verstapt voor rust. Erik van Loon (geen familie) werd zijn vervanger. Het deed er allemaal niet zoveel toe. Nijhof bracht nog de boomlange spits Bas Postma, maar het team ontbeerde de kwaliteiten om het Blauw Geel'38 moeilijk te maken. Scheidsrechter Luuk Timmer floot prima en stond dicht op het spel, maar de man uit Apeldoorn verloor veel van zijn glans door plots zinloos met gele kaarten te gaan strooien. Daar was het de wedstrijd absoluut niet na en wekte plots veel irritatie in beide kampen. Dat werd na een doelpunt van Mustafa Guler plots anders. De sterk spelende Veghelaar krulde bal uit een hoekschop achter de graaiende Haaksbergse doelman die mis tastte en Kelvin Veensma de bal achter of voor de lijn weg ramde.. Echter de grensrechter constateerde dat de bal de doellijn was gepasseerd en gaf doelpunt: 2-0. Vijf minuten voor tijd kwam Rick Polman voor Joey Hellstern. Polman blijkt een echte spits en gaf Brammer ondanks zijn geringe speeltijd voor de derde keer het nakijken. De tijd was kort, maar de man uit Venlo trok opnieuw aan de bel. Van hem gaan we horen. Beste man op het veld Hidde van Dijk liep na afloop naar zijn ouders: "Ja die zijn er ondanks de afstand, maar de eerste wedstrijd bij je nieuwe club, die wil je niet missen."  "

Blauw Geel'38/Jumbo : Brahim Zaari, Jean -Claude van Aanholt, Edwin Huibers, Martijn van Loon (58. Erik van Loon), Tim Rerimassie, Hidde van Dijk, Mustafa Guler, Sander Egmond, Danny Verbakel, Joey Hellstern (85. Rick Polman), Koen van der Zanden (70. Yevghenny Marceli)