Stefan Hoogsteder: 'Leuk dat we de competitie thuis beginnen. Zo kunnen we direct betrokkenheid creëren bij het Udense publiek.' (foto: Peter Kuijpers)
Stefan Hoogsteder: 'Leuk dat we de competitie thuis beginnen. Zo kunnen we direct betrokkenheid creëren bij het Udense publiek.' (foto: Peter Kuijpers)

UDI'19 opent seizoen zondag thuis tegen 'goed versterkt' Baronie

Voetbal 650 keer gelezen

UDEN | UDI'19 opent het nieuwe seizoen zondag op eigen veld tegen Baronie. De club uit Breda heeft zich afgelopen zomer goed versterkt. "We hebben veel informatie over Baronie kunnen achterhalen en hebben ze goed in kaart gebracht", zegt trainer Stefan Hoogsteder, die voor zijn officiële vuurdoop staat op sportpark Parkzicht.

Door Martijn Schwillens

"Ik ben tevreden over de voorbereiding, maar we zijn nog niet helemaal waar we willen zijn. De komende weken gaan we onze speelstijl verder finetunen. We moeten toe naar een situatie waarin we de volledige controle hebben over een wedstrijd en onze tegenstander. Daarvoor moeten we zoveel mogelijk in onze eigen kracht blijven zitten", licht Hoogsteder een tipje op over de gewenste manier van spelen. "Uiteraard willen we eind mei nog ergens om spelen, maar de eerste prioriteit heeft het volledig onder de knie krijgen van de gewenste speelwijze."

'Baronie beter geworden'
Volgens Hoogsteder is zijn ploeg goed voorbereid op het bezoek van Baronie, dat al jarenlang actief is in de hoofdklasse. "Het is een technisch voetballende ploeg, die een impuls heeft gekregen door het aantrekken van een aantal nieuwe jongens. Ten opzichte van het vorig seizoen is Baronie beter geworden. Het is ook een ploeg die graag de aanval zoekt, dus het kan meteen een leuke wedstrijd worden. Sowieso vind ik het erg leuk dat we de eerste wedstrijd meteen thuisspelen. Zo kunnen we direct betrokkenheid creëren bij het Udense publiek."
Hoogsteder geeft nog niet al teveel prijs over de elf spelers die hij zondag om 14.00 uur de wei instuurt tegen Baronie. Duidelijk is wel dat doelman Nick van der Horst de voorkeur krijgt onder de lat. "In de voorbereiding hebben beide keepers evenveel speelminuten gekregen. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt en die is in het voordeel van Nick uitgevallen."

Kijk zondagavond voor een uitgebreid verslag van UDI'19-Baronie op Kliksport. In het Udens Weekblad van woensdag 5 september leest u een groot interview met Stefan Hoogsteder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant