Zangeres Pearl als Janis Joplin
Zangeres Pearl als Janis Joplin

Jaren zestig herleven in Ambianz Zeeland

Kunst en cultuur 896 keer gelezen

ZEELAND | De zestiger jaren, het decennium waarin 'love & peace' centraal stonden. Verlang jij ook zo terug naar deze roemruchte periode? Haal die hotpants, minirok of fleurige broek dan uit de kast en kom op 15 september naar Back to the 60's in event- en partycenter Ambianz in Zeeland. Een swingende avond met de grootste hits van weleer en spetterende live-optredens van onder meer Huub Henk & Harrie en zangeres Pearl als Janis Joplin.

Huub Henk & Harrie. Drie mannen die zich vol overgave storten op het coveren van superhits uit de vorige eeuw. Van de oude rock-'n-roll (Bill Haley, Elvis), via de sixties (Rolling Stones, Jimi Hendrix, Beatles), via de seventies (Abba, Normaal) naar de eighties (Police, Robert Palmer). En onderweg kan werkelijk álles gebeuren: schlagers, New Wave, hardrock, smartlappen of vette blues. Roept u maar!

Huub Henk & Harrie
Spreekstalmeester, leadzanger en gitarist Toon van den Berg (alias Huub) is wereldberoemd in Eindhoven en omgeving waar hij sinds begin jaren '80 in diverse topbands speelde. Met de ervaren ritme-tandem Henk en Harrie vormt hij nu al meer 15 jaar een geweldige muzikaal driemanschap. 'Fasten your seatbelts' voor een heerlijk avondje terug in de tijd met klassiekers als All Along The Watchtower, Born To Be Wild, Blue Suede Shoes, Country Roads, Great Balls Of Fire en Sweet Home Alabama.

Zangeres Pearl als Janis Joplin
Zangeres Pearl (Lisethe Lukassen) bereikte in de zomer van 2005 de finale van de tv-show 'In de huid van...', waarin ze het nummer Me And Bobby McGee vertolkte van de legendarische zangeres Janis Joplin. Met regelmaat kruipt Pearl in de huid van haar idool Janis Joplin, zo ook tijdens Back tot he Sixties in Ambianz. Als Janis zet ze een stuk nostalgie neer waar iedereen het warm van krijgt. Je wordt, op het moment dat Janis begint te zingen, direct teruggeworpen in de flower power-tijd, eind jaren '60. Haar krachtige, rauwe stem, mimiek en kleding geven je het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan. Elk nummer wordt tot in detail perfect gebracht, zodanig dat menig kenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van de echte Janis Joplin. Tijdens het sixtiesfeest in Ambianz wordt het optreden van zangeres Pearl uitgebreid met een geweldige Joe Cocker-gastact.

Tickets
Back to the 60's in Ambianz Zeeland, zaterdag 15 september van 20.30 tot 01.30 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.ambianz.nl of op de avond zelf te koop aan de deur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant