Afbeelding

Brigitte Gilles: 'SamenLoop voelt als een warm bad'

Human Interest 1.059 keer gelezen

UDEN | De eerste SamenLoop voor Hoop voor Uden, Volkel en Odiliapee is op 22 en 23 september 2018. Een 24-uurs wandelestafette door het sportpark van Uden voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Tijdens de estafette wordt op allerlei manieren geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Het Udens Weekblad vraagt aan vrijwilligers en deelnemers waarom ze meedoen.

Deze week: Brigitte Gilles, vrijwilligster voor de eregasten.

Waarom doe je mee?
"Ik vind het een prachtig initiatief. Alles aan de SamenLoop voor Hoop sprak me aan; het thema, de opzet en de mensen die het organiseren. Het voelt als een warm bad. Zelf heb ik 3 jaar geleden borstkanker gehad. Na een operatie ben ik voor mijn herstel een eigen weg gegaan. Alles lijkt op zo'n moment in te storten. Maar ik probeerde het toch positief te benaderen. Er zijn nog zoveel mooie dingen. Ik maak zelf lavendelproducten op natuurbasis. Dit werkt ontstekingsremmend en is rustgevend. Het brengt je terug naar jezelf, wie ben ik wat kan ik en hoe ga ik verder."

Wat ga je doen?
"Op zaterdagmiddag ga ik de eregasten een stuk ontspanning aanbieden. Door lavendelbodyscrub te maken op natuurbasis met etherische olie gemaakt van de lavendelplant. Ik wil graag wat licht brengen en niet te zwaarmoedig bezig zijn. Ik vind het fijn om eregasten iets tastbaars mee te geven. Iets moois te maken waar ze thuis van kunnen genieten. Een moment voor jezelf."

Hoe vier jij het leven?
"Ik vier het leven door iedere dag een keuze te maken. Kies ik voor de positieve of de negatieve deur? Iedere dag is er één. Kijk naar wat je wel kan! Geluk is niet te koop het is om je heen. Het is prachtig."

Kom ook in actie. Meld je aan als vrijwilliger, doe mee als eregast of loop mee. Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/uden voor meer informatie en schrijf je direct in. Voor de laatste en leukste updates volg www.facebook.com/slvhUden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant