Afbeelding
Foto: Danny Ellinger

Theatertip van Markant-directeur Jan Wouda

Kunst en cultuur 516 keer gelezen

UDEN | Naast directeur is Jan Wouda ook programmeur bij Markant Uden. Hij is kenner van de theaterwereld en weet precies welke voorstellingen de moeite waard zijn. Wouda: "Must-see van dit seizoen is de concertshow Paris-Berlin van Ellen ten Damme. Het is fantastisch hoe zij het publiek bespeelt. Haar show is het ene moment groots en energiek en het andere moment klein en gevoelig. Deze voorstelling op zaterdag 17 november wil je niet missen."

Het is een gewaagde keuze om in één show zowel Frans- als Duitstalige nummers ten gehore te brengen. Voor een talent en rasartiest als Ellen ten Damme is echter niets te gek. Ze knalt, zingt en raakt het publiek met haar songs. "Persoonlijk raken de Duitse nummers mij het meest. In haar show Berlin zingt ze bijvoorbeeld, onder begeleiding van een symfonieorkest, Du Gutennacht Freunde. Werkelijk prachtig. Ik heb met tranen in mijn ogen zitten luisteren. Mijn favoriete nummers uit haar nieuwe show zijn de Duitse versie van 'Love the way you lie' van Rihanna en de Franse versie van 'Hello' van Adele", aldus Jan Wouda.

Hoogtepunten
Naast Ellen ten Damme komen er dit theaterseizoen veel grote namen voorbij. Wouda: "We hebben dit jaar meer voorstellingen die aansluiten bij een breder publiek. Het programma varieert van regionale tot internationale voorstellingen. Musical, cabaret en zelfs opera staan op het programma. Er komen pop-legendes zoals de Golden Earring en Gino Vannelli, maar we hebben ook de slapstick van De WëreldBänd geprogrammeerd. Daar heb ik zelf veel zin in. Tot slot gaan we dit jaar voor het eerst een tributefest organiseren samen met De Pul."

Feestelijke seizoensopening
Op zondag 23 september is de feestelijke opening van het nieuwe theaterseizoen met een goed gevuld programma voor jong en oud. Jan vertelt: "De Nederlandse band The Bluebirds zorgt voor een spetterend optreden, Timon Krause gaat je enorm verrassen met zijn mindgames, cabaretier Marcel Stevens laat je schuddebuiken van het lachen en zo geven nog een aantal artiesten een voorproefje op hun show. Voor onze kleinste theaterfans hebben we onder andere Woezel en Pip uitgenodigd. We zien je graag 23 september".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant