In Uden is Eric als één van de laatste keren te zien in deze rol. (foto: Annemieke van der Togt)
In Uden is Eric als één van de laatste keren te zien in deze rol. (foto: Annemieke van der Togt)

Eric Corton met Ma van Hugo Borst op de planken in Markant

Kunst en cultuur 569 keer gelezen

UDEN | Donderdagavond 20 september staat Eric Corton met de voorstelling Ma in de Theaterzaal van Markant Uden. Een solovoorstelling waarin het realistische verhaal van Hugo Borst verteld wordt. De makers van LEEF! en PAAZ brengen met Ma een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen compleet om. Maar hoe zorgt een zoon nou voor zijn moeder? Deze tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Het verhaal van Hugo Borst met zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt voor Eric Corton. Dit is een van de laatste keren dat Eric in deze rol te zien is, een paar dagen later wordt zijn rol overgenomen door Penoza-collega Loek Peters.

Eric begon zijn toneelopleiding aan de Toneelschool Maastricht die hij na drie jaar verliet om aan de slag te gaan als acteur bij het jongerentheatergezelschap MUZtheater. Daarna speelde hij veel toneelrollen onder andere in Mussen en Zwanen (van Haye van der Heyden), Marat/De Sade bij Het Zuidelijk Toneel, Borak Valt bij de PaardenKathedraal en drie seizoenen bij cabaretgroep Purper. Hij had een grote rol in VPRO-jeugdserie Taart en speelde drie seizoenen de rol van John, de vriend van Carmen, in de alom geprezen misdaadserie Penoza.

Ma begint om 20.15 uur. Tickets kosten 22,50 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant