De opening van Taalhuis
De opening van Taalhuis

Taalhuis Boekel is een feit

Kunst en cultuur 571 keer gelezen

BOEKEL | Taalhuis Boekel is officieel open. Dinsdag onthulden Marly Driessens, Henri Willems en Joke van Leeuwen de banner. Taalhuis Boekel is de naam voor het samenwerkingsverband tussen Gemeente Boekel, Bibliotheek De Lage Beemden, Vluchtelingenwerk, Dorpsteam, Taalklas en Taalles Boekel en Stichting Lezen & Schrijven. Bij dit informatiepunt kunnen mensen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer terecht voor advies en informatie.

Ook is het een informatiepunt voor vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden. Men kan er binnenlopen van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Boekel of bij Dorpsteam Boekel tijdens hun spreekuur op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Marly Driessens, directeur/bestuurder Bibliotheek De Lage Beemden, opent als dagvoorzitter de middag. Met een persoonlijke introductie kondigt zij elke spreker aan. Wethouder Willems benadrukt de veranderde rol van de bibliotheek en het belang van het Taalhuis en van de zelfredzaamheid van de burger. Suzan van Langen, manager van de Bibliotheek leidt iedereen in vogelvlucht door het Taalhuis heen. Wie kan er terecht, waarvoor en op welke manier? Haar verhaal geeft aan hoe belangrijk het is om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. De schaamte om als volwassene de stap naar taalscholing te zetten is vaak groot, terwijl kunnen lezen en schrijven veel deuren opent. Het Taalhuis kan hierbij ondersteuning bieden. Ook aanwezig vanmiddag is taalheld en ex-laaggeletterde Ria van Ras. Haar wordt spontaan gevraagd om te vertellen hoe lezen en schrijven haar leven heeft veranderd. Het belangrijkste is dat je er weer bij hoort. Na haar inspirerende reactie volgt een vrolijk gastoptreden van auteur, tekenaar en performer Joke van Leeuwen. Joke is een ware culturele duizendpoot die speelt met taal. Zij sluit met het voordragen van eenvoudige gedichten aan op het thema van de middag. 

Nieuwsgierig geworden naar het Taalhuis? Kom langs, of kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek De Lage Beemden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant