Afbeelding

Bibliotheek Uden tijdens verbouwing gewoon geopend

Kunst en cultuur 940 keer gelezen

UDEN | Als in oktober de Udense bibliotheek begint met een grootscheepse interne verbouwing zullen de deuren geopend blijven voor het publiek. In ongeveer vier maanden tijd zullen de bestaande afdelingen een forse opknapbeurt krijgen en worden er nieuwe voorzieningen gecreëerd.

Zo komt er een beperkte koffiebar, een multifunctioneel presentatie-eiland en een nieuwe jeugdafdeling die niet alleen bereikbaar is met trap en lift, maar ook met de glijbaan. In oktober gaat de onderneming beginnen. Voor wie het gebouw aan Mondriaanplein 16 bezoekt zal het na de hele operatie meteen te zien zijn dat de bibliotheek samenwerkt met Kunst & Co en Brownies & Downies. Alle partijen willen een 'hotspot' verwezenlijken waarbij alle bezoekers om allerlei redenen langdurig aangenaam kunnen verblijven. Studenten, leerlingen, zzp'ers en alle andere Udenaren kunnen gebruik maken van de nieuwe stroom- en wifi-voorzieningen in het gebouw, onder het genot van koffie, thee of fris. Het nieuwe driehoekige presentatie-eiland biedt mogelijkheden voor de variëteit aan programma's die de bibliotheek, Kunst & Co en externe partijen willen bieden. Het aantal stoelen kan eenvoudig worden opgeschaald naar 200.

Beoogd wordt dat het publiek tijdens de verbouwing zo min mogelijk hinder ondervindt. De verbouwingsperiode zal uiteenvallen in drie fases, waarbij het zal voorkomen dat tijdelijk gebruik gemaakt wordt van een andere ingang. Alles zal helder zijn aangegeven. De collectie blijft ook toegankelijk en wie iets niet meteen kan vinden mag zich vrij voelen om een van de medewerkers om hulp te vragen. De nieuwe verbouwing is ontworpen door Jan David Hanrath, architect van onder meer de bibliotheken van Gouda, Dordrecht en Leeuwarden. Het Volkelse aannemings- en timmerbedrijf Stef van den Wijngaard leidt de uitvoering. De interne verbouwing van de bibliotheek Uden is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Noord Oost Brabantse Bibliotheken met ondersteuning van de Gemeente Uden. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Martijn Wijngaards, de nieuwe locatiemanager van de bibliotheken van Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant