Kunstenaar Anthony Litjes bij een van zijn installaties (foto: Kunstation)
Kunstenaar Anthony Litjes bij een van zijn installaties (foto: Kunstation)

Kunstation exposeert installatiekunst van Udense Anthony Litjes

Kunst en cultuur 535 keer gelezen

UDEN | In de expositiezaal van Galerie Kunstation aan de Prior van Millstraat 14 is tot en met 7 oktober installatiekunst en installation painting van de Udense kunstenaar Anthony Litjes te zien. De galerie is geopend op vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

door Ankh van Burk

Het werk van Anthony Litjes bestaat hoofdzakelijk uit installaties die interactief zijn of reageren op bezoekers. Schilderwerk beschouwt hij ook als een installatie: hij noemt ze installation paintings. Het werk zal door de tijd veranderen of invloeden daarvan ondervinden, dat vindt hij interessant. Litjes heeft opleidingen gevolgd op diverse gebieden van kunst, techniek, architectuur en vormgeving. Deze probeert hij te verenigen in zijn werk. Voor zijn inspiratie kijkt hij om zich heen naar nieuwe ontwikkelingen in techniek en cultuur en kijkt hij naar religie en sociale aspecten van de maatschappij. Daarmee maakt hij zijn beelden. Ook maakt hij graag gebruik van een soort zwarte humor in zijn werk: serieus maar met een lach van absurdisme. Dingen, geluiden, bewegingen, elementen en dergelijke gebruikt hij in zijn werk als beeldelementen.

Maatschappijkritisch
In 1996 richtte Antonhy Litjes zijn bedrijf ADA enterprises op met als doel een zo breed mogelijk scala aan ideeën en concepten te ontwikkelen op diverse gebieden van kunst, architectuur en vormgeving. De hoofdactiviteit bestaat uit installatieachtige objecten met een maatschappijkritische rode draad. Vooral de interactie tussen de technologie en de mens en het functioneren van de mens is een veel gebruikt gegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant