Afbeelding

Peter Koelewijn & zijn Rockets grijpen terug naar roots

Kunst en cultuur 644 keer gelezen

UDEN | Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zestig jaar later, met muziek als rode draad door het leven van Koelewijn, grijpt hij nog eens terug naar zijn roots. Nostalgie met een stevige portie pop in de Theaterzaal van Markant Uden op vrijdagavond 28 september.

Halverwege de jaren vijftig werd de band Peter en zijn Rockets opgericht. Niet veel later, ergens in de jaren zestig, scoorden ze hun eerste dikke hit met Kom van dat dak af. In de jaren zeventig verschenen ze opnieuw in de hitparades met dit nummer. En geloof het of niet, later behaalde het nummer nogmaals de hitparades. Peter Koelewijn stond niet alleen met The Rockets, maar ook solo en in het gezelschap van andere bands op de planken. Daarnaast verdiende hij zijn sporen als producent. Ook in Vlaanderen bleef Koelewijn niet onbesproken. Nummers als Kom van dat dak af, Angeline m'n blonde sexmachine, Bonnie en Je wordt ouder papa, galmden ook daar veelvuldig door de speakers.

De avond begint om 20:15 uur. Tickets kosten 29,50 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant