Roula, Xanne, Mimi en Jazz (foto: Chantal Antonides)
Roula, Xanne, Mimi en Jazz (foto: Chantal Antonides)

Udense Jazz (13) in finale Junior Songfestival: 'Ik hoop dat er veel mensen gaan stemmen!'

Kunst en cultuur 5.848 keer gelezen

UDEN | Eerder dit jaar was ze nog te zien bij het zevende seizoen van The Voice Kids, nu staat ze alweer in de finale van het Junior Songfestival. De Udense Jazz Fafié (13) laat aan alle kanten haar talent aan Nederland zien.

Ze was pas 6 jaar toen de liefde voor zingen begon. "Dat was het moment dat ik op zangles ging. Dat ging goed, en door de jaren mocht ik op verschillende plekken optreden. Ook heb ik al aan een aantal musicals meegedaan." Al heel wat ervaring op een leeftijd van 13 dus. En de volgende uitdaging staat alweer voor de deur: de finale van het Junior Songfestival, op zaterdag 29 september. Met Xanne (14), Mimi (12) en Roula (14) vormt Jazz de Girlband REMIX. Samen nemen ze het op tegen drie andere finale-acts. "Het wordt enorm gaaf, maar ook spannend. We weten écht niet of we gaan winnen. Alle liedjes zijn zo anders en iedereen kan goed zingen, dus eigenlijk kun je het ook gewoon niet weten." Het liedje 'What girls do' van de girlband is lekker up-tempo. "We hebben een choreografie moeten leren voor de finale, dat betekent dat we moeten zingen én dansen tegelijk. Daarvoor heb ik wel even aan m'n conditie moeten werken", lacht ze. De winnaar van de finale wordt uitgezonden naar Minsk, Wit-Rusland, om daar Nederland te vertegenwoordigen.

Stemmen
Het Junior Songfestival is de Nederlandse jaarlijkse preselectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, en wordt uitgezonden door AVROTROS op NPO Zapp. De Nederlandse finale is op 29 september om 19.25 uur live te bekijken. Tijdens de uitzending kun je online je stem uitbrengen op je favoriete finalist. Jazz: "Ik hoop echt dat er veel mensen gaan stemmen! En dan bedoel ik op REMIX natuurlijk." Niet alleen de mensen thuis beslissen wie de winnaar wordt, er is ook een kinderjury en vakjury. De kinderjury bestaat uit de jongens van FOURCE, de groep die vorig jaar het Junior Songfestival won en vierde werd tijdens de internationale finale. Zangeres Maan, acteur en presentator Buddy Vedder en zanger Tommie Christiaan geven hun stem namens de vakjury. Jazz: "Ik hoop dat we na het songfestival ook nog doorgaan met elkaar. Dat is in ieder geval wel wat we willen, of we nu winnen of niet."

Hieronder is het liedje te beluisteren en de videoclip te bekijken:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant