Afbeelding
Foto: Maaike Engels

Nelleke Noordervliet vertelt over geschiedenis-essay

Historie 314 keer gelezen

UDEN | Nelleke Noordervliet is in oktober door het hele land te zien en te horen tijdens de diverse lezingen en interviews die ze geeft over het door haar geschreven Maand van de Geschiedenis-essay 'Door met de strijd. Nederland en opstand.' Tijdens haar lezing in Uden, op woensdag 10 oktober in Bibliotheek Uden, leest zij voor uit dit werk.

De Maand van de Geschiedenis keert dit jaar terug naar tijden van oproer en verzet. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels tot stil protest. Deden we het goed als opstandelingen? Waren we slim en barmhartig als machthebbers? Wie regeert maakt vuile handen, en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken. Noordervliets voorliefde voor geschiedenis blijkt uit diverse historische romans. Uit haar werk spreekt steeds de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden. Op uitnodiging van de bibliotheek en Boekhandel Bert van der Heijden is Nelleke Noordervliet te gast in Uden.

Informatie
De avond begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor 7 euro te koop bij boekhandel en bibliotheek. In voorverkoop voor bibliotheekleden en CJP-pas houders, 5 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant