Afbeelding

Nieuwbouwproject De Vlindergaard heeft hoogste punt bereikt

Wonen 604 keer gelezen

UDEN | Het hoogste punt van de 38 eengezinswoningen en het appartementengebouw met 28 appartementen in De Vlindergaard is bereikt. Hendriks Coppelmans Bouwgroep realiseert het nieuwbouwproject aan de Volkelseweg in Uden in opdracht van woningcorporatie Area. Zij vierden gisteren het bereiken van het hoogste punt samen met hun bouwpartners.

Tijdens dit feestelijke moment werden de medewerkers van de bouwplaats in het zonnetje gezet en werd de vlag gehesen. 's Middags namen de toekomstige bewoners van de wijk voor het eerst een kijkje in hun nieuwe woning.

Duurzaam stukje Uden
Tussen de bomen van deelgebied IV in de Gaarden, aan de oostkant van Het Retraitehuis, verschijnt De Vlindergaard. Een duurzaam stukje Uden, want hier verschijnen de eerste nul-op-de-meterwoningen van het dorp. De 38 eengezinswoningen wekken hun eigen energie op. De zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp in de woning zorgen voor voldoende stroom, verwarming en warm water. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. Daarnaast realiseert Hendriks Coppelmans in De Vlindergaard een energiezuinig appartementengebouw met 28 appartementen. Ook op het appartementengebouw komen zonnepanelen. Alle woningen in de nieuwe wijk zijn sociale huur, waardoor ze naast duurzaam ook betaalbaar zijn.

Bewust leven in De Gaarden
Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat de woonwijk De Gaarden. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels. 

Voor meer informatie over de Gaarden kijk op: www.degaarden-uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant