Afbeelding
BEDRIJVIG

De deal: 'Meest duurzame accommodatie van Nederland'

Algemeen 528 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU wil het meest duurzame accommodatie van Nederland worden. Onlangs is daar een grote stap toe gezet: met de aanleg van een kleine 200 zonnepanelen, geschonken door SupportersClub UDI'19, levert de zon voortaan een kwart van de energiebehoefte. "Een eerste, maar meteen een grote stap", aldus Frans Verwijst, voorzitter van de SupportersClub.

De deal
"We hebben 192 zonnepanelen geplaatst op de multifunctionele ruimte en op kleedkamers 9 tot en met 13. Waarom daar? Omdat die plekken de beste zonopbrengst hebben. Het was een flinke investering, 50.000 euro, maar dit is een breed gedragen project waar de hele club van profiteert. Sterker nog, hier plukken we vanaf dag één met zijn allen de vruchten van."

Het belang
"De panelen leveren zo'n 45.000 kilowattuur per jaar, goed voor een kwart van de totale energiekosten. Omgerekend besparen we ieder jaar zo'n 5.000 euro. Bovendien investeren we in duurzaamheid. Ik vind dat niet alleen bedrijven, maar ook verenigingen een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld."

Het unieke
"Het meest bijzondere aan deze deal is denk ik de constructie zelf: dat een supportersclub dit voor een vereniging kan doen. In ieder geval op deze schaal: in één keer zorgen voor een energiekostenreductie van 25 procent. Dat is niet niks!"

Het gevolg
"De gemeente Uden wil in 2035 volledig energieneutraal zijn. Het zou mooi zijn als wij tegen die tijd de meest duurzame, energieneutrale accommodatie van Nederland hebben. De SupportersClub, UDI'19 en de gemeente kunnen samen aan iets heel moois bouwen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant