Afbeelding

Theaterstuk 'Eentje vloog er over het koekoeksnest' in Venhorst

Kunst en cultuur 1.002 keer gelezen

VENHORST | 'One Flew Over The Cuckoo's Nest'. Wie kent deze film uit 1975 met Jack Nicholson in de hoofdrol als Randell McMurphy niet? De film heeft destijds maar liefs vijf Oscars gewonnen. Jaren later is er een toneelversie geschreven door Dale Wasserman. 'Stichting Meij' een nieuwe theatergroep presenteert zich met een groep spelers uit de regio waarvan er twee spelers afkomstig zijn van de toneelvereniging 'Open Doek' uit Venhorst. Op zondag 18 november is het stuk te zien in De Horst in Venhorst.

Randell McMurphy is een onruststoker en diverse keren hierdoor in de gevangenis belandt vanwege zijn gewelddadig gedrag. Hij probeert wederom te ontglippen aan een gevangenis opname en doet zich voor alsof hij ernstig geestelijk gestoord is. Als hij daadwerkelijk over geplaatst  wordt naar de inrichting voor geestelijk zieken, wordt voor hem veel duidelijk. Zijn opstandigheid komt hem uiteindelijk duur te staan. Hij gaat de strijd aan met Zr. Ratched, de hoofdverpleegkundige van het instituut. Met een boeiende tweestrijd als gevolg. Gaat het hem lukken om uit te breken?

Informatie
Naast de voorstelling in De Horst in Venhorst is het stuk ook te zien in Mariendael in Sint-Oedenrode op vrijdag 9 en zaterdag 10 november, en op vrijdag 16 november in 't Spectrum in Schijndel. Het stuk begint om 20.15 uur. Entreekaartjes zijn online te bestellen op onze site www.stichtingmeij.nl, of in de voorverkoop voor 10 euro, verkrijgbaar bij De Winkel in Venhorst. Ook kun je bellen naar 06 42 87 49 87 of 06 30 80 04 78. Prijs voor een kaartje aan de kassa is 13,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant