Judith, Isabelle en Sabine
Judith, Isabelle en Sabine

ScherMUTSeling: een feest der herkenning voor jonge ouders

Kunst en cultuur 930 keer gelezen

UDEN | De Udense Judith Koch staat vanavond samen met Isabelle Murg-Van Gelderen en Sabine Beens op de planken in Markant. Met de nieuwe theatergroep de Banditaas brengen ze de komische muziektheatervoorstelling ScherMUTSeling: een feest van herkenning voor jonge ouders.

"De voorstelling gaat over de herkenbare uitdaging om je gezin met werk te combineren, je partner tevreden te houden, genoeg tijd voor je vriendinnen te maken en er tegelijkertijd een beetje toonbaar uit te blijven zien", vertelt actrice, zangeres en theatermaker Judith. "Het gaat ook over de mooie dingen, want het moederschap is natuurlijk fantastisch." Er komen allerlei alledaagse, herkenbare situaties voorbij, waarin vooral jonge ouders zich zullen herkennen. "Maar de voorstelling is eigenlijk voor iedereen leuk. Bijvoorbeeld voor 50-plussers, die kleinkinderen hebben, of jonge meiden die zeggen: "Ik hoor mijn eigen moeder hier echt in!".

De voorstelling vanavond is al uitverkocht. "Dat hadden we niet durven dromen", zegt Judith. "We zijn in juni begonnen, meer met het idee om een concertje te gaan doen. Tijdens het repeteren kwamen er steeds meer anekdotes voorbij, wat uiteindelijk resulteerde in een vorm van een voorstelling in plaats van een concert." Ze speelden het theaterstuk al drie keer in Breda, met succes. "Na een goed gesprek met Jan Wouda, directeur van Theater Markant, kregen we de kans om het ook hier op te voeren. Heel gaaf. Er komen een paar boekingskantoren kijken vanavond, dus wie weet is er nog meer interesse. Dat zou natuurlijk helemaal leuk zijn." Wil je de Banditaas graag volgen, of meer van ze weten? Ga dan naar www.debanditaas.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant