Tablets
Tablets

Leer basis computervaardigheden op PC of Tablet in Bibliotheek Uden

Kunst en cultuur 491 keer gelezen

UDEN | Tijdens de gratis cursus Klik & Tik in de bibliotheek van Uden leer je werken met de computer en het internet. Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Het internet is van alle gemakken voorzien én bereikbaar voor iedereen. Het is daarom handig als je de basis kent. In eigen tempo ga je aan de slag zodat je minder afhankelijk wordt van anderen en begrijpt hoe de computer en het internet werken. 

"Ik werd werkloos en had helemaal geen digitale vaardigheden", zei een deelnemer aan de Klik &Tik-cursus Uden. Reden voor haar om op zoek te gaan naar een instapcursus computervaardigheden. In de cursus komen zes onderwerpen aan bod: het internet op, websites bekijken, zoeken met een zoekmachine, invullen van een online formulier, e-mailen en downloaden. Deelnemers die nog nooit met een computer hebben gewerkt, kunnen beginnen met de basis: typen, slepen en klikken met de muis. 

Klik & Tik, de tablet
Ook wordt de cursus 'Klik & Tik, de tablet' aangeboden. De tablet helpt je om dingen te doen op je tablet. Je leert omgaan met de tablet, verbinding maken met wifi en naar internet gaan, websites zoeken en informatie opzoeken, e-mails versturen en ontvangen en nog veel meer. Voor Klik & Tik, de tablet moet je je eigen tablet meenemen naar de cursus. Meer weten? Vraag naar de mogelijkheden bij Dorethé Lourenssen of Yvonne de Groot van Bibliotheek Uden.

Aanmelden
De cursus Klik & Tik vindt plaats op dinsdagmiddag, van 15.00 tot 16.30 uur. Vooraf aanmelden is gewenst, dit kan via udl@nobb.nl of 0413 26 31 01. Toegang is gratis.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant