Een film van 1976: Gerrit Bongers voert koeien met mais vanwege tekort aan gras door droogte
Een film van 1976: Gerrit Bongers voert koeien met mais vanwege tekort aan gras door droogte

Objectief draait unieke, oude filmbeelden van Zeeland

Historie 707 keer gelezen

ZEELAND | Na een succesvol seizoen in het voorjaar draait Objectief Zeeland vrijdag 26 oktober in gemeenschapshuis de Garf vanaf 20.00 uur een aantal oude films.

Het jaarjournaal 1977 is gemaakt door een aantal leden van Objectief Zeeland, die eerst druk in de weer zijn geweest met de opnames en later met de montage van beeld en geluid. Onder andere deel 1 van Journaal 1977 wordt gedraaid, met de volgende onderwerpen: Fiets Mee, Leyenda, div. jubilea, 12,5 jaar Ut Hoischûrke, 25 jaar ouderenbond, 25 jaar EHBO, 50 jaar leden Zeelandia, Festilent kampioen 1e en E, afscheid dokter Tunnissen, geld tellen voor PMC, Kerk, opbouw Ciboreum en opknapbeurt. Verder wordt de film 'Het brandweer', met de laatste uitruk met de sirene vanaf het oude gemeentehuis getoond. Ook de droge zomer van 1976 laat Objectief zien/ 1976 was een zeer droog jaar, zoals we ook dit jaar hadden. Tot slot zijn er mooie beelden van Martien van Uden. Hij slacht een heel groot varken bij de fam van der Horst op 't Oventje.

Bij de vorige voorstellingen paste het aantal bezoekers maar net in de zaal. Wil je zeker zijn van een plaats, kom dan dus vooral op tijd. Mocht de zaal vol zijn dan is Objectief Zeeland genoodzaakt om een tweede avond te plannen, wat ze overigens met plezier zullen doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant