Afbeelding

Uden, Bernheze en Veghel doen mee met Nationale Natuurwerkdag

Algemeen 409 keer gelezen

UDEN | Stg. Vrijwillig Landschapsbeheer Uden/IVN Uden, IVN Bernheze en IVN Veghel doen zaterdag 3 november mee met de Nationale Natuurwerkdag 2018. Landschaps-beheer is nodig voor het behoud van landschapswaarden. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie/thee houdt, is welkom op één van de locaties. Nieuwe vrijwilligers worden begeleid door ervaren landschapsbeheerders.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot (sVLU/IVNUden) is de Nationale Natuurwerkdag een ideale gelegenheid om kennis te komen maken met vrijwillig landschapsbeheer. Joost Willems (IVN Bernheze) vult aan: "Voor vele planten en dieren zijn goed onderhouden landschappen van groot belang. Fer Kalis (IVN Veghel) tenslotte: "Landschapselementen zijn in feite kleine natuurgebiedjes. Die moet je zorgvuldig beheren". Ze adviseren belangstellenden om laarzen, stevige schoenen en werkhandschoenen mee te nemen. Voor gereedschap wordt gezorgd.

Drie locaties
Uden werkt van 9.00 tot 12.00 uur in de Raktse Beemden tegen het Sint Annabos. (Uden-Bedaf). Hier worden enkele zware wilgen geknot. Men verzamelt om 09.00 uur halverwege de Schotenweg (zijweg Karperdijk). Er is koffie/thee en koek aanwezig. Nadere info bij Ernest de Groot (ernestdegroot@hetnet.nl of 0413-251370).
Bernheze werkt van 08.45 tot 13.00 uur aan de Bleken nabij de Broekdijk (Loosbroek-Vinkel). Hier wordt een wandelpad gecreëerd tussen twee natuurgebieden als onderdeel van een wandelroute. Men verzamelt om 08.45 uur ca 200 meter na de aansluiting met de Broekdijk in de richting van Vinkel, nabij het adres de Bleken nr. 2. Heeswijk-Dinther. Wethouder Peter van Boekel verricht de opening. Er is koffie/thee en lunch aanwezig. Nadere info bij Joost Willems (werkgroepvenel@ivn-bernheze.nl of 06-543 97 753).
Veghel werkt van 09.00 tot 12.00 uur in de Aa Broeken (Veghel). Daar worden in het beekdal van de Aa enkele wilgen geknot. Men verzamelt om 09.00 uur bij de Middengaal (pad tussen huis nr. 22 en nr. 24). Er wordt voor koffie/thee en soep gezorgd. Nadere info bij Fer Kalis (secretariaat@ivn-veghel.nl of 0413-341348).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant