Blauw Geel'38 krijg zondag competitie tweede op bezoek
Blauw Geel'38 krijg zondag competitie tweede op bezoek Foto Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo ontvangt zondag competitie tweede: Goes

Voetbal 272 keer gelezen

VEGHEL – De rol van Goes kan je qua prestatiecurve vergelijken met het eerste jaar van Quick in de der Derde Divisie. De Hagenaars werden toen tweede achter kampioen Blauw Geel'38 en promoveerde later via de nacompetitie mee naar de Derde Divisie. De Hagenaars zijn vorig seizoen niet uit de top drie weggeweest en pakte een periode. Nu is de ranglijst omgedraaid en staan ze met zeven punten mede onderaan. Voor Goes is het ook het eerste jaar en de ploeg gaat als een speer. Om die reden zijn ze zondag favoriet in Veghel en is het aan Blauw Geel'38 daarop te antwoorden.

Door: Peter Kuijpers

Zondag dus een tegenstander uit het linkerrijtje. Voor Blauw Geel'38 op voorhand een flinke klus want alle zes verliespartijen waren tegen teams uit het linkerrijtje. De vier overwinningen waren dus tegens teams uit het rechterrijtje. Toegegeven een Journalistieke make up die riekt naar scorebord journalistiek zou een voormalig coach weten te melden. En wat is er mis mee zal de BG-top en trainer Niels van Casteren denken. Handhaven is het devies en als je de wedstrijden juist tegen ploegen wint uit het rechterrijtje dan heb je als team niets te vrezen wat naar nacompetitie of degradatie ruikt. Goes wordt getraind door Rogier Veenstra die speler uit kwam voor NAC, Excelsior en Haarlem. Later nog voor amateurclub Kloetingen. Sterkhouders Klaas van Hecke en Daniël Wissel zijn blessure gevallen, waar aanvaller Wissel dit seizoen niet meer in actie komt met het herstel van zijn kruisband. Een gevoelig verlies voor de Zeeuwen, maar zich hier wonderwel goed doorheen slaan.



Rick Polman schoot zes competitietreffers binnen voor Blauw Geel'38/Jumbo

Competitietreffers
Zondag treed Blauw Geel'38 voor het eerst sinds lange tijd aan zonder keeper Brahim Zaari. De vaste waarde tussen de palen is zondag geschorst. Na het zien van de beelden en het oordeel van de strafcommissie, gesouffleerd door de grensrechter van dienst, verschenen er twee wedstrijden uitsluiting op de tijdlijn in sportlink. Blauw Geel'38 en de keeper deden het enige wat verstandig was: akkoord gaan met het voorstel. Zaari mist nu voor de tweede keer een wedstrijd van de Veghelaren in het eerste jaar miste hij ook een duel door een bruiloft in het buitenland en keepte Michael Merks die nu bij Gemert bankzitter is achter Bono Barten. Sebastiaan de Schouwer is komend weekend de vervanger van Zaari. De jonge doelman kan zich als de gedoodverfde opvolger van Zaari proberen te bewijzen dat dit een juiste keuze zal zijn. Bij Blauw Geel'38 lijkt verder iedereen beschikbaar en is het weer keuzes maken voor trainer van Casteren. Joey Hellstern is weer fit en popelt om weer terug te keren in de basis elf, maar het is juist Rick Polman die ze makkelijk binnenschiet momenteel. De man uit Venlo noteerde al zes competitietreffers achter zijn naam. Zondag gaan we het zien waar vanaf 14.30 uur scheidsrechter De Cock het sportief voor het zeggen heeft. Volgend weekend is er een beker en inhaal programma. Blauw Geel'38 heeft dan een vrij weekend.



Sebastiaan de Schouwer staat zondag onder de lat bij Blauw Geel'38

Programma Derde Divisie zondag:
Jong FC Volendam - HBS
UNA - O.S.S.'20
OFC - Quick'20
Dongen - ADO'20
HSC'21 - JVC Cuijk
TEC - OJC Rosmalen
Quick - EVV
Westlandia - Hercules
Blauw Geel'38/Jumbo - Goes

Stand
1. Jong FC Volendam 10-25
2. Goes 10-21
3. TEC 9-20
4. UNA 10-19
5. ADO'20 10-19
6. Dongen 10-18
7. OFC 10-17
8. O.S.S.'20 10-17
9. JVC Cuijk 10-15
10. HSC'21 10-12
11. EVV 10-12
12. Blauw Geel'38 10-12
13. Hercules 10-10
14. Westlandia 10-9
15. OJC Rosmalen 10-7
16. HBS 9-7
17. Quick'20 10-7
18. Quick 10-7

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant