Een fragment uit de film
Een fragment uit de film

Filmhuis De Pul draait 'The Children Act'

Kunst en cultuur 421 keer gelezen

UDEN | Filmhuis De Pul draait op donderdag 8 november de film The Children Act. De film, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ian McEwan, vertelt het verhaal van een 17-jarige religieuze jongen, die afziet van medische hulp, zelfs als hij daardoor sterft.

De 17-jarige Adam, gespeeld door Fionn Whitehead uit de film Dunkirk, heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah's getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden. The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan ('Atonement'), die tevens het scenario schreef voor de film.

Reserveren voor de film kan via www.filmpul.com. Entree op de avond zelf kost 6 euro. De deuren gaan open om 19.15 uur, de film begint om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant