WHV verloor bij Boerdonk.

5E: Odiliapeel en FC De Rakt allebei onderuit; eerste puntje VCO, verlies WHV

Voetbal 1.348 keer gelezen

ZIJTAART | Odiliapeel en FC De Rakt zijn allebei tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Odiliapeel verloor nipt bij VOW. De verliespartij van FC De Rakt was verrassender. De Udenaren gingen bij Nederwetten met maar liefst 4-1 onderuit. SPV is de nieuwe koploper in de vijfde klasse E, omdat de ploeg uit Vlierden hard uithaalde bij Keldonk. VCO pakte het eerste punt van dit seizoen door thuis Tongelre op 1-1 te houden. WHV verloor geflatteerd met ruime cijfers (4-1) van Boerdonk.

Gino Wijdeven maakte de enige goal voor FC De Rakt, dat bij Nederwetten weinig had in te brengen. De 4-1 uitslag sprak in die zin boekdelen. "We hebben terecht verloren", oordeelde trainer Eus Marijnissen.
Twee hoekschoppen deden Odiliapeel de das om bij VOW. Roy van Lankveld maakte nog 0-1, maar Siep Verweij en Rick van de Linden bogen het duel om in het voordeel van VOW. "Een terechte overwinning. Ook voor rust hadden wij al het overwicht en een paar kansjes", gaf trainer Jordy van Boxtel van VOW aan. Wouter Smits van Odiliapeel had evenwel de 2-2 op zijn voet, maar hij vond de Zijtaartse doelman. "Een punt was zeker verdiend geweest", vond Maarten van Stiphout van Odiliapeel op zijn beurt.
Keldonk haakte definitief af in de strijd bovenin door op eigen veld met 0-4 te verliezen van SPV.

Eerste punt VCO, verlies WHV
VCO wist voor het eerst dit seizoen een punt te pakken. Tegen Tongelre werd het 1-1 door een doelpunt van Stef Rooyendijk. "Het hadden drie punten moeten zijn. We missen in de eerste helft drie 100% kansen. De tweede helft ging meer gelijk op", aldus Mario van Berkom van VCO.
WHV ging onderuit tegen Boerdonk. Roy Neuteboom en Daan Dortmans maakten er 2-0 van, voordat Yorrick van de Rakt iets terugdeed voor WHV. Dortmans bepaalde de ruststand echter op 3-1. Van de Rakt, Thijs en Roel Lunenburg misten alle drie kansen op 3-2, waarna Tim van Alphen in de tegenstoot uit een vrije trap voor de geflatteerde 4-1 eindstand zorgde.
Onderin is nu alleen nog HSE zonder punten na de 4-5 thuisnederlaag tegen Helmond.