Drie generaties metal bands staan op het podium in De Pul
Drie generaties metal bands staan op het podium in De Pul

Veel 'Nu Metal' geweld op Masters of Metal in De Pul

Kunst en cultuur 389 keer gelezen

UDEN | Op 10 november is het weer Masters of Metal in de Udense Pul. Het tributefestival georganiseerd door de Zeelandse Metallica tributeband The Unforgiven viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Een goede reden voor een feestelijk line up met drie generaties metal bands op de planken.

's Middags wordt er afgetrapt door twee grondleggers van het genre. Als eerste zal Judas Priest, gespeeld door Defenders of the Beast, het podium bestijgen. Vandaag zal duidelijk worden waarom deze oude rotten nog altijd niet versleten zijn. Daarna is het de beurt aan Black Wizard, zij brengen een eerbetoon aan Ozzy Osbourne. Zowel zijn periode met Black Sabbath als zijn solocarrière met gitaargrootheden als Randy Rhoads en Zakk Wylde zal voorbijkomen. Na de grootvaders van het genre is het de beurt aan de kleinkinderen. Een geheel nieuwe tributeband die vanavond hun debuut maakt; Psycho Social uit Tilburg. Zij spelen uiteraard Slipknot. Het belooft een unieke en intense ervaring te worden. Slipknot in het klein in De Pul, compleet met pakken, maskers, clowns en biervatenpercussie. Negen mannen die eens flink gas zullen geven. Wat later op de avond staat als afsluiter het Belgische Bizkit Park op het programma. Deze mannen spelen nummers van alle Nu Metal acts. Linkin' Park van de vorig jaar overleden Chester Bennington, Limp Bizkit, System of a Down en zo verder. Zoals ieder jaar verzorgt Metallica tributeband The Unforgiven het hoofdprogramma.

Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en zijn te koop bij De Pul in Uden of online via Ticketmaser. Aan de kassa betaal je 20 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant