Afbeelding

Vluchtoord Vaarwel in Naat Piek

Kunst en cultuur 633 keer gelezen

UDEN | Op 11 november 1918 werd de wapenstilstand getekend en kwam er een einde aan de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. In Uden bevond zich een vluchtelingenkamp met meer dan het dubbele aantal inwoners dan de gemeente Uden zelf had. In dit opvangkamp woonden Belgische burgers, die de oorlog in hun land ontvlucht waren en op zoek waren naar een veilig onderkomen. Toneelvereniging Naat Piek staat precies na honderd jaar stil bij deze gebeurtenissen door het ten tonele brengen van de voorstelling 'Vluchtoord Vaarwel'.

Vier jaar na de opvoering van het toneelstuk 'Grenslicht' brengt Naat Piek een documentair toneelspel. Je komt naar een lezing over het Udense vluchtoord en leert hoe de politiek en de Udense bevolking met elkaar de balans hebben moeten vinden tussen tolerantie, het toelaatbare en tekortkomingen. Leer hoe de gezondheidszorg in het vluchtoord haar vorm kreeg en ontdek of de Udenaren waren opgewassen tegen deze door oorlog getraumatiseerde vluchtelingen.

Dit alles wordt afgewisseld met een toneelspel waarin je bekende en nieuwe personages ziet worstelen om het leven te leiden dat hen is toebedeeld. Een documentair toneelspel. Dus werkelijk 'ter lering en vermaak', gespeeld door de spelersgroep Les Comediens van toneelvereniging Naat Piek uit Uden. Het toneelstuk is geschreven en wordt geregisseerd door Gert-Jan Peeters, de auteur van Grenslicht.

Informatie
De voorstelling wordt gespeeld op 10, 11, 17, 18, 24 en 25 november 2018. Al deze voorstellingen zijn uitverkocht. Extra voorstellingen zijn er op 21 en 28 november om 20.00 uur. Voor deze voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Kaartverkoop via www.naatpiek.nl of aan de kassa van het theater. Entree is 12,50 euro (inclusief consumptie). Naat Piek bevindt zich aan de Pnemstraat 1 in Uden.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant