De coupeuses die zorgen voor de kleding
De coupeuses die zorgen voor de kleding

Udense Musical: 'Samen maken we iets heel moois'

Kunst en cultuur 983 keer gelezen

UDEN | De zesde editie van de Udense Musical is te zien van vrijdag 7 december tot en met zondag 16 december. In de aanloop hiernaartoe zijn ruim negentig vrijwilligers en een kleine groep professionals vanaf medio 2016 druk in de weer om deze productie mogelijk te maken. 

De meeste mensen zien de spelers op het podium en horen het orkest in de orkestbak, maar natuurlijk zijn er werkgroepen die achter de schermen enorm hard werken. De decorgroep bijvoorbeeld. Adri Frigge heeft het decor ontworpen. Dat doet hij aan de hand van het script en gesprekken met de regisseur. Tijdens de kick-off in kon hij al een aantal scenes laten zien. Maar dat is pas het begin. Daarna moet er gepland, gerekend, ingekocht en gebouwd worden. Hjalmar Andersen, Petra en Rinus Michels zijn de drijvende krachten achter dit enthousiaste team bouwers. Zij komen regelmatig een kijkje nemen bij de repetities en dragen die sfeer weer over in de decors.

Kleding
Ook de kledinggroep onder leiding van Meka Nurtini Mekajani heeft de afgelopen periode bijzonder hard gewerkt om alle kledingstukken op tijd af te krijgen. En dat is gelukt. Zij letten in eerste instantie op het karakter van het personage, maar er moet ook gedacht worden aan de kledingwissels tussen de verschillende scenes door. Alles moet gemakkelijk te verwisselen zijn. Dit vergt ervaring en dat heeft deze hechte groep. Veel coupeuses hebben al bij eerdere edities voor de kleding gezorgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant