Afbeelding
Foto: Hans Anneveldt
FOTO'S

Programma Muziek bij de Buren Uden onthuld

Kunst en cultuur 1.348 keer gelezen

UDEN | Uden sluit voor het tweede jaar aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren.  Zondagmiddag 9 december presenteert Uden wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in maar liefst 32 huiskamers verspreid door Uden.

Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van blues tot singer-songwriter. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Uden en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat onze gemeente op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Udense muzikaliteit en gastvrijheid.

Informatie- en kennismakingsavond
De organisatie heeft nauwkeurig alle muzikale aanmeldingen gekoppeld aan de beschikbare huiskamers. Het programma is dinsdagavond bekendgemaakt aan de deelnemende muzikanten en huiskamers tijdens de informatie- en kennismakingsavond. De grote zaal van De Pul was speciaal voor deze gelegenheid ingericht als huiskamer. Twee oud-deelnemers Camilla Blue en Robert den Hartigh traden op. Daarna konden de huiskamers en muzikanten met elkaar kennis maken. 

Nationale Muziek bij de Burendag
Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar (beter) leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale Udenaren.

Ruim 2000 optredens
Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Dit jaar zullen er op 9 december ruim 2000 optredens plaatsvinden in 670 huiskamers in 15 steden in Nederland, waaronder dus Uden. Het complete programma is vanaf 23 november te vinden op uden.muziekbijdeburen.nl en in de programmakrant die verspreid wordt door Uden. De organisatie van Muziek bij de Buren Uden is in handen van projectleider Mathijs van Donzel en wordt ondersteund door meerdere lokale partners waaronder Gemeente Uden, Cultuurpodium De Pul, Plus Eijkemans en Meneer Prinssen.

Informatie
Op 9 december opent het evenement om 12.00 uur met een optreden van Nona.  Van 13.00 tot 17.30 uur zijn er optredens in verschillende huiskamers. Kijk voor meer informatie op uden.muziekbijdeburen.nl.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant