Daniëlle
Daniëlle

5 jaar De Eetkaamer in Uden: een reis met pieken en dalen

Zakelijk 2.287 keer gelezen

UDEN | Het is al bijna 5 jaar geleden dat de Eetkaamer haar deuren voor het eerst opende. In december 2013 zijn Minguel en Daniëlle begonnen in drie kleine winkelpanden aan het Brabantplein in Uden, een plein wat op sterven na dood was. De wanden werden ertussenuit gehaald, een keuken en bar werden geïnstalleerd, tafels en stoelen besteld, leveranciers gezocht en begin december was de Eetkaamer een feit, met een warme sfeer waar Zuid-Amerikaanse invloeden zichtbaar zijn in de inrichting.

Krap een jaar later groeiden ze uit hun jasje en besloten Minguel en Daniëlle om met de verhuurder in gesprek te gaan. Het pand naast hen kwam leeg te staan en werd erbij getrokken. Wederom muren ertussenuit, tafels en stoelen erbij en zo konden in februari 2015 nog meer gasten verwend worden door het tweetal en hun snelgroeiende team medewerkers. In 2016 werd wederom duidelijk dat de stroom gasten groter werd en de keuken en bar te klein werden om iedereen op tijd van eten en drankjes te voorzien. Medewerkers liepen elkaar in de weg op te kleine werkruimtes, dus ontstonden er weer nieuwe ideeën om een pand extra bij te betrekken en alles op de schop te gooien, een nieuwe indeling te maken, de keuken, bar en magazijn te vergroten, zodat ze gasten nog beter van dienst konden zijn. Helaas sloeg toen het noodlot toe. Minguel werd ziek, had lymfeklierkanker in een extreem agressieve vorm. Hij heeft deze strijd niet mogen winnen, maar heeft er nog wel alles aan gedaan om Daniëlle sterk in haar schoenen te zetten en de plannen mee uit te werken voor de uitbreiding, ondanks dat hij wist dat hij het zelf niet meer zou mogen meemaken. In mei 2017 heeft hij de strijd tegen kanker moeten opgeven.

Het 5-jarig jubileum wordt groots gevierd. Want wie jarig is trakteert! En 5 jaar de Eetkaamer is toch een hele mooie verjaardag om te mogen vieren. In de feestmaand van 15 november tot 15 december staan er dan een paar mooie acties op het programma. Gedurende deze maand zijn vijf van de hardlopers, zowel lunchgerechten als dinergerechten voor slechts 5,55 euro te bestellen. Daarnaast mag ieder gezelschap een keer draaien aan het Rad van Fortuin en kan daarmee leuke prijzen of kortingen winnen. Daniëlle: 'Ik vind het superspannend om een hele maand lang deze gerechten voor deze prijs te verkopen, want ik verwacht dat het heel erg druk gaat worden. Maar mijn team en ik zijn er klaar voor, kom maar op!" Daniëlle heeft, in die voor haar moeilijke periode, met behulp van haar medewerkers, haar ouders en een aantal goede vrienden, de uitbreiding en verbouwing in gang gezet, om in oktober 2017 met een volledig nieuwe Eetkaamer weer open te gaan, klaar voor de toekomst. Nu, een jaar na de heropening, zegt Daniëlle: "Wat ben ik trots op hoe de Eetkaamer nu is, op mijn team en op hoe we het met zijn allen gedaan hebben. Ik weet zeker dat Minguel ook heel erg trots is op wat er nu staat." Kijk voor meer informatie over het restaurant op www.eetkaamer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant