Afbeelding
Foto: the artist cube

Een ode aan de muzikale komiek door De Wëreldbänd

Kunst en cultuur 307 keer gelezen

UDEN | Het grote nationale en internationale succesnummer Släpstick komt zondagavond naar Markant Uden. Een muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau. Een ode aan de muzikale komiek en een eigen draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy.

Släpstick is een voorstelling voor jong en oud waarbij taal geen rol speelt. Het publiek waant zich op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, staan oog in oog met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen de mannen een enorme hoeveelheid aan muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid wordt het publiek een avond lang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. 
 
De Wëreldbänd
Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besloten in 1997 samen een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de groep is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds. Geïnspireerd door de onderlinge vriendschap, nieuwe instrumenten en een voortdurend verlangen veel te lachen ontstaan er steeds nieuwe ideeën. Sinds 2005 is De Wëreldbänd te vinden in theaters. Zoals een jongleur met ballen goochelt, zo goochelen de muzikanten met hun instrumentarium. Een grote instrumentencarrousel die tot humoristische situaties leidt. De Wëreldbänd spreekt de universele taal van de muziek, de lach en ontroering.

Informatie
De Wëreldbänd is op zondag 18 november om 20:15 uur te zien in de Theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 22 euro (excl. 1,50 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant