Afbeelding

Kunstlezing 'Jan Sluijters. De Wilde jaren'

Kunst en cultuur 386 keer gelezen

UDEN | Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft aanstaande woensdag op uitnodiging van de Bibliotheek Uden een inleiding op de tentoonstelling: 'Jan Sluijters. De Wilde jaren'. De tentoonstelling is te zien in het Noord Brabants Museum van 7 november 2018 tot en met 7 april 2019.

De tentoonstelling laat zien hoe de kunstenaar als jongeman het begin van zijn carrière in Parijs heeft doorgebracht. Daar maakte hij kennis met de bruisende avant-garde. Vijftien jaar lang experimenteert hij met bijna al deze nieuwe kunststromingen op zoek naar zijn eigen stijl. De tentoonstelling toont het werk van Jan Sluijters en dat van de avant-gardisten in Parijs die hem inspireerden zoals Kees van Dongen, Henri Matisse en Georges Braque. Ook wordt getoond hoe Sluijters op zijn beurt met felle kleuren en een nieuwe beeldtaal de nieuwe generatie inspireerde.

Marie Christine Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Nu heeft zij reeds een jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij Muzelinck in Oss. Zij heeft, zoals zij zelf zegt: "Letterlijk het mooiste vak ter wereld".

Kaartverkoop
Kaarten voor de inleiding, die om 20.00 uur begint, zijn te koop via online kaartverkoop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Kaarten kosten 7 euro (in voorverkoop voor bibliotheekleden 5 euro).
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant