WHV was thuis met 8-0 te sterk voor VCO.

5E: Odiliapeel aan kop na halve misstap WHV en De Rakt; WHV walst over VCO heen

Voetbal 1.432 keer gelezen

Odiliapeel is de nieuwe koploper van de vijfde klasse E na een 4-2 thuisoverwinning op hekkensluiter HSE, terwijl lijstaanvoerder SPV verrassend gelijkspeelde tegen Nederwetten (1-1) en FC De Rakt voor het eerst dit seizoen gelijkspeelde: 2-2. Tegenstander op sportpark Moleneind was VOW. Helmond versloeg bovendien nummer vier Rood Wit'62. In Loosbroek haalde WHV enorm hard uit tegen VCO (8-0) dankzij onder meer vier goals van Thijs Lunenburg.

Tegen het nog puntloze HSE had Odiliapeel het nog best wel lastig. Brian van Dijk, Marco van de Elzen, Nick Waals en Stan van de Berg -die na anderhalf jaar blessuretijd terugkeerde binnen de lijnen- zorgden voor een terechte 4-2 overwinning. "Erg leuk voor Stan dat hij bij zijn terugkeer meteen wist te scoren en erg mooi dat we door het gelijkspel van SPV koploper zijn geworden", aldus trainer Maarten van Stiphout van Odiliapeel, dat komende zondag op bezoek gaat bij buurman FC De Rakt. De Udenaren speelden zelf met 2-2 gelijk tegen VOW. Gino Wijdeven zorgde voor de 1-0, maar Rick van de Linden en Stan van der Heijden bogen de stand om in Zijtaarts voordeel. Bart Langenhuizen maakte de 2-2. "Voor rust waren wij beter, na rust zij", aldus Jordy van Boxtel van VOW. "Een terechte uitslag", vond ook De Rakt-Coach Eus Marijnissen, "al kregen we twee minuten voor tijd nog een enorme kans op 3-2."
WHV kende geen enkele moeite met VCO. Thijs Lunenburg maakte er zelf vier en zag zijn ploeggenoten Thomas Bosch en Yorick van de Rakt ieder twee keer scoren: 8-0. Al na tien minuten had WHV een 3-0 voorsprong genomen tegen de weinig gelukkige ploeg uit 't Oventje.