Ruben en Rajesh achter hun DJ booth
Ruben en Rajesh achter hun DJ booth

'Voor we het wisten stonden we in Ibiza te draaien'

Kunst en cultuur 1.407 keer gelezen

UDEN | Udenaar Ruben Kampert (21) en Zeelander Rajesh Shyamnarain (34) vormen samen de DJ-act The Fissa Squad, waarmee ze in binnen- én buitenland optreden. Al voor de tweede keer zijn ze genomineerd voor een Party Award in de categorie 'Populairste DJ-act'.

"Een allround act, voor ieder wat wils", dat is hoe je The Fissa Squad het beste kunt omschrijven als het aan Ruben ligt. "Als wij draaien vliegen er allerlei muziekstijlen voorbij, zoals hardstyle, Urban en Nederlandstalig", vertelt hij. "We draaien bijvoorbeeld op festivals, voor jeugd, maar ook op feesten voor mensen die 50 jaar worden. Daarbij spelen we altijd in op het publiek en dat maakt het voor iedereen leuk." Dat blijkt wel uit de nominatie voor een Party Award. Deze awards werden het leven ingeroepen om Nederlandse feestartiesten meer erkenning te geven. Vorig jaar werden de mannen ook al genomineerd, en eindigden ze op de vierde plaats. "Ik wil nu het liefst in de top 3 eindigen natuurlijk."

Eigen nummer
Rajesh gaat door het DJ-leven als DJ Tonny, Ruben staat ook wel bekend als Tjampert. "Tonny is een echte feest-DJ. Toen we elkaar ontmoetten tijdens een avondje draaien in Ambianz in Zeeland klikte het meteen tussen ons, waarop we besloten een duo te vormen." Na enige tijd tekenden ze bij een boekingsbureau, waarna het heel rap ging. "Voor we het wisten stonden we in Ibiza te draaien." Dat is nu nog geen drie jaar geleden. Inmiddels is het al zover dat de twee volgend jaar een eigen nummer uitbrengen. "We zijn aan de slag gegaan met een producer, hebben teksten geschreven én gaan nog een videoclip schieten. Het is een echt feestnummer à la Lil Kleine, dus dit zal vooral bij de jeugd wel gaan aanslaan."
De mannen maken ook zelf mixen van bestaande nummers. "Pas hebben we het nummer I Will Survive in de mix gegooid. Een nummer dat nu door verschillende DJ's wordt gedraaid."
Met The Fissa Squad hebben ze al heel wat mooie optredens achter de rug. "We doen optredens in binnen- en buitenland. Dit jaar draaiden we onder andere in Lloret in Spanje. Heel gaaf.

Ambitieus
Ambitie en enthousiasme genoeg dus. En dan zijn ze tussen de bedrijven door ook nog eens bezig met een eigen YouTubekanaal, waar kijkers kunnen zien hoe de twee battelen tegen bekende Nederlanders. "Dat is enorm leuk, maar hebben we net wat te weinig tijd voor. Naast onze optredens als DJ in het weekend werken Tonny en ik beide gewoon fulltime. Gelukkig is dat nog goed te combineren. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik heb plezier in mijn werk, zowel overdag als tijdens het DJ'en. Daardoor is het goed vol te houden, al is het soms zwaar", om er vervolgens lachend aan toe te voegen: "Maar ik ben nog jong, nu kan het nog!"

Stemmen
Wil jij de twee mannen helpen aan de Party Award? Je kunt nog stemmen via de website www.partyawards.nl of door 'PA THE FISSA SQUAD' te sturen naar 3010. Stemmen kan tot 27 november. Op 28 november is de uitreiking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant