In de tijd van de Kersenmarsen liep V&K ook mee o.l.v. de heer Heusinkveld (foto: archief V&K)
In de tijd van de Kersenmarsen liep V&K ook mee o.l.v. de heer Heusinkveld (foto: archief V&K)

V&K viert komend jaar 60-jarig jubileum

Algemeen 816 keer gelezen

UDEN | Voor gymnastiekvereniging V&K was 4 november jl. een bijzondere datum. Op die dag was het precies 60 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht in 1958, ontstaan uit een recreatieve groep voor volwassenen. Het komend jaar staat in het teken van dit jubileum met als hoogtepunt een show in Theater Markant op 29 juni 2019.

door Ankh van Burk

Manon Dudink – vanaf 1987 betrokken bij de vereniging - is lid van de jubileumcommissie en wordt daarbij ondersteund door Carla Alders, die vanaf 1981 bij V&K actief is. Manon: "V&K is begonnen als gymnastiekvereniging voor volwassenen, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een multifunctionele sportvereniging met zo'n 550 leden van 2 jaar tot ons oudste (ere)lid van 84 jaar, Cocky Verweij, die al vanaf de oprichting bij ons sport." Graag noemt Manon de namen van mensen van het eerste uur, de heren Struys en Gillich. Ook Diana Boelhouwers en Frits Koch zijn als trainers en bestuursleden de dragende krachten geweest achter het succes van V&K. Carla: "Onze vereniging heeft op diverse locaties gezeten, zoals de Aloysius mavo, het Trefcentrum, sporthal De Deel en de Paulusschool, naast de locaties in Volkel en Boekel. Vanaf 1975 is sporthal Germenzeel onze vaste locatie. Er is nu sprake van een permanent ingerichte turnzaal in het nieuw te bouwen multifunctionele buurtcentrum, waar we heel blij mee zijn."

Lesaanbod
Het lesaanbod bij V&K is heel breed om te beginnen bij GuppieGym voor peuters. Verder kan er bij V&K geturnd worden, is er acrobatische gymnastiek op muziek en freerunning, bewegen met obstakels. Hart in Beweging richt zich op (ex-)hartpatiënten en FitGym is er voor volwassenen, ook voor ouderen in aangepaste vorm. Tenslotte verzorgt de Demogroep demonstraties van turnen, acro en dansen, bijvoorbeeld bij de carnavalszittingen van de Knoerissen. Manon: "Onze vereniging is met het sportaanbod ook maatschappelijk betrokken en draagt bij aan de sociale cohesie in de wijk, een gezondere omgeving en een betere leefstijl. Daarvoor werkt V&K samen met vele partners." Zij vervolgt: "Naast de sport heeft de vereniging ook oog voor gezelligheid en organiseren wij diverse ledenbindende activiteiten zoals de jeugdinstuif in de carnavalsvakantie en het Sinterklaasfeest voor de jeugdleden. Voor de volwassen leden is er de nieuwjaarsbowling en aan het eind van de zomer organiseren wij een golftoernooi of een uitstapje naar de dierentuin."

Jubileumshow
De jaarlijkse jeugdinstuif in de carnavalsvakantie staat komend jaar in het teken van het jubileum en belooft dus extra feestelijk te worden. De instuif wordt gehouden in sporthal Germenzeel en is bedoeld voor alle jeugdleden. Verder wordt er in juni een jubileumkrant uitgegeven voor leden en oud-leden voorzien van veel foto's, ook digitaal. Het hoogtepunt van de jubileumviering vormt de show die in de middag van 29 juni tweemaal in Theater Markant opgevoerd wordt. Deze show is voor een breed publiek toegankelijk. Alle disciplines van V&K, maar vooral de jeugd geven demonstraties van dans, turnen en acrobatiek, ondersteund door muziek. Gegevens over aanvangstijden en kaartverkoop worden nog bekendgemaakt, maar geïnteresseerden kunnen de datum vast vrijhouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant