Vroeg in Tims loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid
Vroeg in Tims loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid

Klein, intiem en persoonlijk: Tim Knol in De Pul

Kunst en cultuur 320 keer gelezen

UDEN | Tim Knol staat op zaterdagavond 24 november in De Pul met voor de tournee van zijn nieuwe album. De 29-jarige muzikant brak door Sam, waarmee hij veel prijzen pakte.

In de zeven jaar na zijn doorbraak in 2010 heeft Tim Knol nogal wat ervaringen achter de boeg. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. "Die gouden beginjaren, dat was een hele andere wereld, een soort explosie. Pinkpop, Lowlands, ik stond overal. Het ging maar door. Er leek geen einde aan te komen. Toen het einde er opeens wél rigoureus was, vlak voor 'Soldier On', viel ik plat op mijn smoel. Zo voelde het tenminste, ik was toen 23. Vanaf dat moment moest ik het zelf doen. Alles leek tot dat moment vanzelf te gaan. Het was ook gewoon te makkelijk bij mijn eerste twee platen." Nog steeds vindt Knol exact dezelfde dingen belangrijk als toen hij voor het eerst in de platenkast van zijn vader rommelde. Hij stond er tijdens de grote succesjaren ook nooit alleen voor: de hechte vriendschappen, diepgewortelde liefde en natuurlijk die sweet, sweet melodies zijn altijd in de buurt gebleven. Deze kernwaarden geven de 29-jarige songwriter de moed om die draad door te knippen en roerige periodes achter zich te laten. In De Pul brengt hij de liedjes naar het podium: klein, intiem, persoonlijk.

Het concert begint om 20.30 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. Entree bedraagt 16,95 euro, inclusief servicekosten. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.livepul.com, Ticketmaster en alle Primera-filialen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant