Afbeelding

Plannen voor centrale vuurwerkshow in gemeente Uden

Algemeen 1.789 keer gelezen

UDEN | De afgelopen periode heeft de gemeente Uden via meerdere kanalen gepeild hoe inwoners staan tegenover het al dan niet zelf afsteken van vuurwerk en tegenover het idee om een centrale vuurwerkshow te organiseren tijdens de jaarwisseling. De vele reacties laten zien dat het een onderwerp is waar veel inwoners een mening over hebben. Tijdens de komende jaarwisseling zal er nog geen centrale vuurwerkshow gehouden worden, maar de kans is groot dat dit volgend jaar wel georganiseerd wordt.  

Burgemeester Hellegers: "Fijn dat veel inwoners zich laten horen. Zo kunnen we samen komen tot een mooie manier om de jaarwisseling te vieren. Uit de reacties blijkt ook duidelijk dat er belangstelling is voor een centrale vuurwerkshow. Volgend jaar gaan we werken aan draagvlak om samen iets te organiseren met bijvoorbeeld vuurwerkliefhebbers, jongeren en horeca." Op de online media Facebook en Twitter geeft ongeveer driekwart aan dat zij naar een vuurwerkshow zouden gaan en dan zelf minder of geen vuurwerk zullen afsteken. Tegelijkertijd wordt ook gezegd dat een dergelijke show professioneel en speciaal moet zijn. Burgemeester Hellegers hierover: "Als gemeente beamen we dit. Mooi en groots vuurwerk op een centrale plek in de gemeente, maar mogelijk ook met entertainment. Een mooi idee, maar dit kunnen en willen we niet alleen uitdenken. We willen inwoners en ondernemers hierbij betrekken, zodat het echt een feestelijk moment wordt voor iedereen. Tegelijkertijd zou zo'n show de veiligheid van inwoners ten goede komen, mits zij zelf minder vuurwerk gaan afsteken. Dat is mooi meegenomen."

Vuurwerk afsteken
Tijdens de komende jaarwisseling gelden dezelfde regels voor het afsteken van vuurwerk als voorgaande jaren. Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december van 18.00 tot 02.00 uur. Op www.uden.nl vind je meer informatie over het afsteken van vuurwerk en het doen van een melding van vuurwerkoverlast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant