Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Ook Wilma van Kessel ontvangt een vrijwilligerspenning

Algemeen 1.858 keer gelezen

UDEN | Wilma van Kessel werd gistermiddag verrast met een bezoekje van wethouder Maarten Prinssen. Ze kreeg te horen dat ze is voorgedragen om op 2 januari 2019 de vrijwilligerspenning in ontvangst te komen nemen op het gemeentehuis in Uden.

Wilma is 55 jaar oud, gehuwd en woonachtig in Uden. Ze is voorgedragen door Voetbalvereniging FC de Rakt en door Stichting Schoolsport Uden. FC de Rakt is een vereniging met zo'n 500 leden en ongeveer 100 vrijwilligers. Wilma is bestuurslid bij FC de Rakt, maar ze is veel meer dan dat. Mensen noemen haar de moeder van FC de Rakt. Naast het feit dat zij nagenoeg altijd achter de bar te vinden is en de barbezetting dus coördineert heeft zij inmiddels jarenlang de oudercommissie, ABC-commissie, jeugdkamp, materiaalcommissie en feestcommissie onder haar hoede. Naast de aansturing is zij super actief als lid van deze commissies. 

Wilma is een duizendpoot binnen de sportwereld. Ook is ze al jaren zeer betrokken bij de Stichting Schoolsport Uden. Binnen haar activiteiten viel het regelen en organiseren van de Sportieve School, een project waarin een tiental sporten gedurende een tijdsbestek van drie à vier weken langs de diverse scholen van Uden, Volkel en Odiliapeel circuleert. De kinderen komen op deze wijze in aanraking met de diverse sporten. Zij leren ervaren wat deze sporten inhouden en kunnen daarna natuurlijk een betere keuze maken als ze hierin verder willen. Alle materialen gaan in een soort estafette rond bij de scholen, die elke keer verzameld, gecontroleerd en weer uitgedeeld worden.

Daarnaast is Wilma al jaren een vaste kracht bij de Schoolsport Olympiade, een project waar alle groep 7 leerlingen van de basisscholen in de Gemeente Uden getrakteerd worden op een echte Olympische dag met officiele opening. Wilma is een vaste hulp binnen de Stichting. Stichting Schoolsport organiseert ook jaarlijks het schoolvoetbaltoernooi en de grote wandelvierdaagse die ieder jaar in juni plaatsvindt. Wilma is hier een van de steunende factoren die altijd klaar staat en oproepbaar is. Ze is  ook lid van het bestuur. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant