De vorige editie van het Groowt Újes Diktee
De vorige editie van het Groowt Újes Diktee

Schrijf je in voor het Groowt Újes Diktee 2019

Kunst en cultuur 547 keer gelezen

UDEN | In de raadzaal van het gemeentehuis vindt op vrijdag 22 februari 2019 de 18e editie van het Groowt Ujes Diktee plaats, georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Betsie Timmers en Chris van Haandel.

Ongeveer dertig deelnemers gaan strijden wie het Ujes dialect het best kan schrijven, ofwel wie de minste fouten maakt. Dit jaar daagt de organisatie jongeren uit om hun kennis van het Ujese dialect te laten zien.

Cursus
Bij deelname aan het dictee heb je er veel aan als je de cursus 'Ujes Leere' hebt gevolgd. Deze cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen van 90 minuten en start op maandag 28 januari 2019. Aanvang 19.00 uur in de bibliotheek aan het Mondriaanplein. Deelnemen kost 30 euro. Chris van Haandel zal dan probeere aon oew verstând te brenge hoe ge het Újese dialect dient te schrijven. De leidraad van de cursus is het boek 'Ut Újes , een streektaal mi wèèremte èn gevuul'. Het cursusmateriaal wordt bij de eerste les uitgedeeld. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 21 januari 2019 door het inschrijfformulier op de website in te vullen: www.ujesdiktee.nl/inschrijven. Belangstellende Udenaren en niet-Udenaren voor het Groowt Újes Diktee kunnen zich ook melden op ujesdiktee@kpnmail.nl of ugr@nobb.nl

Puzzels
Voorafgaand aan het Ujes Diktee, vanaf 20 januari, verschijnen er een viertal puzzels in het Udens dialect, waarvan de prijzen op 22 februari ook worden uitgereikt. Puzzels staan op www.ujesdiktee.nl en www.bibliotheekuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant