Team Aa en Maas, met Ernest de Groot helemaal links
Team Aa en Maas, met Ernest de Groot helemaal links

Ernest de Groot lijsttrekker Water Natuurlijk Aa en Maas

Algemeen 746 keer gelezen

UDEN | De ALV van Water Natuurlijk Brabant heeft onlangs de kandidatenlijst voor waterschap Aa en Maas vastgesteld. Ernest de Groot uit Uden is lijsttrekker.

De waterschapverkiezingen zijn tegelijk met de provinciale verkiezingen op 20 maart 2019. Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, zit nu met zes personen in het Algemeen Bestuur van Aa en Maas. Men vormt hét netwerk voor water, natuur, landschap, cultuurhistorie, recreatie, educatie en sportvisserij en komt op voor zowel de belangen van de burger als de water-natuur zelf. Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden staat Suzanne de Zoeten uit Escharen op plek 2. Op plek 3 staat Klaas van der Laan uit Schaijk. Op de plekken 4, 5 en 6 volgen Judith Hendrickx (Den-Bosch), Francis van Zandbrink (Berlicum) en Gerard Claassen (Lierop). Daarachter completeren Jacques van Geest (Gassel), Wouter-Jan Oosten (Veghel), Rein Godding (Gemert) en Joseph Kuijpers (Oss) de Top 10. Bij de eerste twaalf kandidaten staan zes nieuwkomers en vier vrouwen.

Evenwichtig
Volgens Ernest de Groot is de lijst evenwichtig samengesteld. Elke regio en de belangrijkste doelgroepen zijn vertegenwoordigd. Hij is heel tevreden met de kennis en kunde van de kandidaten op het vlak van waterbeheer, bos, natuur, landgoed, landschap, cultuurhistorie, erfgoed, educatie, recreatie, watersport en sportvisserij. Ook zijn alle kandidaten goed geworteld binnen het maatschappelijk middenveld van de Oost-Brabantse samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant