Bettine Vriesekoop gaf een lezing en tafeltennis-sessie bij TTCV
Bettine Vriesekoop gaf een lezing en tafeltennis-sessie bij TTCV Foto's Peter Kuijpers
+video

Bettine Vriesekoop geeft tafeltennisles aan 50-plussers

Voetbal 685 keer gelezen

VEGHEL - Een bijzondere dag voor de Fifty-Fitters leden van tafeltennisclub TTCV/van Herwaarden. Krasse knarren die wekelijks op vrijdagmorgen hun tafeltennis-beweeg programma afwerken in het Veghels tafeltenniscentrum.

Samen met een aantal belangstellenden werden zij ontvangen bij buurman het PieterBrueghelHuis, waar Dr. Bernard Brenninkmeijer, voormalig internist van ziekenhuis Bernhoven, een lezing hield over het onderwerp "Gezonde leefstijl, ook voor ouderen." Naast de cijfers, oorzaken, ontwikkelingen en kosten van de gezondheidszorg in Nederland, én het vergelijk met andere regio's in de wereld, hield hij iedereen voor om bewust te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor belangrijke zaken als voeding en beweging.


Ontspanning
'Special guest:' Bettine  Vriesekoop haakte daarop in met een inkijk op de cultuur en leefwijze in China, waar zij een aantal jaren verbleef vanwege haar tafeltennis carrière en haar werk als correspondent voor het NRC. Bewegen en sporten, in grote diversiteit, wordt door Chinese ouderen beleefd als een dagelijks 'feest van ontspanning'. Daarna werd het tijd voor actie. Alle deelnemers kregen tijdens oefeningen volop aanwijzingen en tips. Ze werden gewezen op de valkuilen, Vriesekoop: "het lijkt zo simpel" en aangemoedigd om te focussen.


Tafeltennis les
Bettine Vriesekoop opgegroeid als boerendochter en gewend aan hard werken, lardeerde deze tafeltennisles met anekdotes uit haar dagenlange trainingsdagen. Belangrijkste les van Bettine was om vooral bewust te zijn, gefocust en tegelijkertijd ontspannen te blijven. Dit ondanks dat het lijf misschien niet helemaal meer doet wat je zou willen. "Het zijn vooral de mentale vaardigheden die je verder brengen in het tafeltennisspel" ,vertelde de voormalig Europees kampioene tafeltennis en grossierde in Nederlandse titels vol passie aan haar toehoorders.

Gesprek Peter Kuijpers met Bettine Vriesekoop na afloop van de sessie (met beelden sessie)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant