Maandag werd nog hard gewerkt om de kwisboeken in orde te maken (foto: Ad van der Weele)
Maandag werd nog hard gewerkt om de kwisboeken in orde te maken (foto: Ad van der Weele)

Ujese Kwis 2018 staat in de startblokken

Algemeen 1.548 keer gelezen

UDEN | Ze zijn er weer helemaal klaar voor: het team van de Ujese Kwis dat het hele jaar door bezig is geweest om er voor de zesde keer een verrassende en pittige kwis van te maken. Na de jubileumeditie van vorig jaar is de club nog lang niet uitgeput en zouden ze het tienjarig jubileum makkelijk kunnen halen.

door Ankh van Burk

Het hele team, bestaande uit Ad van de Weele, Fons Langenhoff, Sandra Tibosch, Karlijn Donkers, Claus van Heesch, Jeannine Raijmakers, Jeanne Cartigny en nieuw lid Henri van Zoggel is al direct na de evaluatie van de vorige kwis aan de slag gegaan voor de editie van 2018. Ad: "Al in maart bepalen we de categorieën en verdelen die over de teamleden. Vanaf dat moment houdt ieder voor zijn eigen categorie ogen en oren open, maar ook voor de andere categorieën, want twee weten meer dan een en zo vullen we elkaar ook aan". Om de kwis spannend te houden wordt er elk jaar geswitcht met de categorieën. Sandra Tibosch: "Zo is er dit jaar geen categorie 'Van onze vrienden', die over onze sponsoren ging. Die geven wij dit keer aandacht via de woordzoeker in het Udens Weekblad van 12 december jl., waarbij alle namen van onze sponsoren vermeld staan." – O ja? Een woordzoeker in het Udens Weekblad van 12 december jl? – Ad vult aan dat het voorbereiden van de vragen een serieus karwei is, maar dat er ook veel plezier aan beleefd wordt. "Vooral als de vragen ingenieus of verrassend zijn", zegt hij.

Dit jaar hebben zich 25 minder teams aangemeld. Nu doen 2697 deelnemers mee, dat zijn er 300 minder. Ad: "We horen uit het veld, dat de kwis best omvangrijk is en alleen maar te doen is als je met een groot team bent. Dat heeft ons aan het denken gezet en voor het komend jaar zijn we van plan de kwis uit te brengen in twee versies: de uitgebreide en een minder uitgebreide, zodat ook kleinere groepen kunnen deelnemen." Niet zonder trots meldt Sandra, dat de organisatie erin is geslaagd een team samen te stellen van individuele deelnemers en kleine groepen. "De kwis start op 27 december in theater Markant, waar de deelnemende teams om 18.30 uur de kwisboeken en de Geheime Opdracht kunnen ophalen. Om 23.00 uur moeten de kwisboeken daar weer ingeleverd worden. En na een paar intensieve weken voor de organisatie in verband met het bloedserieus nakijken van de antwoorden, volgt op 12 januari de feestavond in Theater Markant, waarop de prijswinnaars bekend gemaakt zullen worden." Voor Fons Langenhoff is de editie van 2018 tevens zijn laatste kwis. Fons: "Ik vind het na zes jaar genoeg geweest." Het bestuur is op zoek naar een jonge man tussen de 20 en 35 jaar om het team aan te vullen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant