Joëlle: Hier had ik alleen maar van durven dromen, een eigen trimsalon.
Joëlle: Hier had ik alleen maar van durven dromen, een eigen trimsalon." (foto: Henk Lunenburg)

Jonge onderneemster Joëlle: 'Mijn droom komt uit'

Zakelijk 2.159 keer gelezen

UDEN | Ze is pas 20 jaar, maar Joëlle Zijlemans opende onlangs al haar eigen trimsalon. Udens Weekblad ging langs om een kijkje te nemen en naar haar verhaal te luisteren.

door Henk Lunenburg

Joëlle wordt 20 jaar geleden geboren. Haar vader is administratief medewerker bij een grote Nederlandse bank en haar moeder is kapster. Twee jaar later wordt haar broer Dani geboren. Joëlle volgt het basisonderwijs op de Palster en daarna het Udens College VMBO theoretisch. "Ik heb al vanaf een hele jonge leeftijd een grote liefde voor dieren", vertelt Joëlle. "Het was ook mijn wens om later dierengeneeskunde te studeren." Ze volgt de 3-jarige cursus Helicon in Den Bosch, MBO 4, en de opleiding Trimmen in Harderwijk. Deze opleiding bestaat uit een theoretisch deel, waar aandacht besteed wordt aan onder andere gezondheid, anatomie, rassenkennis, gedrag, voeding, maar ook bedrijfsvoering en materiaalkennis. Tijdens deze opleiding is het belangrijk dat Joëlle praktijkervaring opdoet, daarom loop ze ieder leerjaar stage en werk ze aan stageopdrachten. Dat is het moment waarop de interesse in het trimmen begon. "Ik had het heel erg naar m'n zin op de stageadressen en leerde er heel veel. In maart behaalde ik het diploma Hondentrimster." Daarna gaat ze opzoek naar een geschikte werkplek, maar dat blijkt niet mee te vallen.

Hulp
Haar ouders stellen voor om achter hun huis een eigen Trimsalon voor Joëlle te bouwen, die ze dan zelf moet inrichten. "Hier had ik alleen maar van durven dromen, een eigen trimsalon!", aldus een blije Joëlle. Er worden tekeningen gemaakt en offertes opgevraagd. "We zochten een aannemer, loodgieter en elektricien, en de bouw kon beginnen. Maar ook opa en andere familieleden hebben een steentje bijgedragen met onder meer sloop- en graafwerkzaamheden." Het schilderwerk doet Joëlle samen met haar moeder. Drie maanden lang duurt de bouw, maar dan kan eindelijk het inrichten beginnen. Joëlle heeft een behandeltafel en een bad gekocht dat op hoogte versteld kan worden, zodat ze zware honden niet hoeft te tillen. Vanaf 1 december van dit jaar staat Joëlle officieel ingeschreven bij KVK als gediplomeerd hondentrimster en is ze de trotse eigenaar van Trimsalon Joëlle, die staat voor kwaliteit en kennis. "Naast trimmen, wassen en föhnen van de vacht, reinig ik ook de oren, knip ik de nagels, en verwijder ik eventuele vlooien en teken. Ik controleer ook het gebit en geef deskundig advies over onder andere de voeding." Via vrienden en kennissen heeft ze al een kleine klantenkring opgebouwd en ze hoopt dat dit spoedig zal groeien. Ben je nieuwsgierig en/of geïnteresseerd geworden? Kijk voor meer informatie op de website www.trimsalonjoelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant